IMPRESIVNO: 46 POBEDA, 140 GOLOVA, evo kako je Milojevićeva Zvezda OBORILA REKORD NEPOBEDIVOSTI!

Deveti mart 2019. godine ostaće zapamćen u analima Crvene zvezde jer su fudbaleri crveno-belih pobedom nad Zemunom (4:0) ispisali istoriju i oborili rekord sa 52 uzastopne utakmice bez poraza u domaćem prvenstvu!

Šampionska titula, evropsko proleće, nokaut faza Lige Evrope, grupna faza Lige šampiona, rekordi… ekipa Vladana Milojevića pomera granice i piše najlepše stranice crveno-bele istorije! Trijumf protiv Zemuna doneo je novi rekord Crvenoj zvezdi, pa je sadašnja generacija postala ekipa sa najviše uzastopnih utakmica bez poraza na domaćoj sceni.

Niz je započet 14. oktobra 2017. godine protiv Mačve rezultatom 4:0. Osim slavlja nad Šapčanima, Zvezda je do danas još 46 puta upisala po tri boda uz još šest remija, čime je ušla u anale.

Tokom skoro godinu i po dana nepobedivosti, pred crveno-belima je palo 17 timova. Pet puta je Zvezda bila bolja od Spartaka, po jednom manje od Mladosti, Čukaričkog, Voždovca, Vojvodine i poslednjeg rivala Zemuna. Tri puta je savladala Mačvu, Radnički, Radnik i Napredak, u po dva susreta Rad i Dinamo, a pali su i Borac, Javor, Partizan, Bačka i Proleter.

Trijumf na proslavi rođendana crveno-bele porodice, odnosno 49. rođendana šefa Vladana Milojevića, nadmašen je učinak generacije koju je vodio Slavoljub Muslin. Ekipa koju je sa klupe predvodio Muslin bila je neporažena od 3. novembra 1999. do 31. marta 2001. godine, a u tom periodu ostvarila je učinak od 45 pobeda i šest remija.

Sjajan učinak Milojevićevih pulena još je impresivniji ukoliko se sagleda i gol razlika koja iznosi 140:31. Na putu ka ovom uspehu igralo je 47 različitih fudbalera. Najviše utakmica u čudesnom nizu upisao je golman Milan Borjan, čak 42, slede Filip Stojković (36), Milan Rodić (35), Marko Gobeljić (34), Nenad Krstičić (33)…

Ulogu najboljeg strelca dele El Fardu Ben, Aleksandar Pešić i Ričmond Boaći sa po 19 pogodaka, a prati ih Milan Pavkov sa devet golova. Po šest puta mrežu rivala zatresli su Gobeljić, Veljko Simić i Dejan Joveljić.

– Svaki rekord je lep, ali nas ne opterećuje to. Sigurno nećemo stati. Momci su apsolutno zaslužili rekord. U Zvezdi se uvek takmičite da budete bolji od prethodnika, verujem da će se i nove generacije posle nas truditi da nas nadmaše, što je za dobrobit kluba – poručio je Milojević.