KAKO ĆE GROBARI REAGOVATI: Oglasio se Bata LIČNO!

Šta je rekao kapiten Zvezde treneru Partizana, kakav se pritisak vrši i ima li Bata razloga za zadovoljstvo?

Zoran „Bata“ Mirković pričao je danas sa novinarima i rekao je da je derbi ostao iza njegove ekipe, ali je u odgovorima izneo nekoliko zanimljivih stvari, od kojih je jedna da je razgovarao sa kapitenom Crvene zvezde Vujadinom Savićem.

Bilo je raznih ružnih scena u derbiju, Mirković se umešao u opštu gužvu i koškanje, a posle se izvinio za svoje ponašanje. Novinari su pitali Batu da li se neko njemu lično izvinio.

„Čuo sam se sa Vujadinom Savićem, ispričali smo se. Vujadin je veliki sportista, i on je rekao da je možda malo preterao ili možda drugačije razumeo pitanje ili mu je drugačije preneto šta su igrači Partizana rekli“, rekao je Mirković.

Podsetimo, Savić je posle meča rekao da „ne raspravlja sa budalama“ nakon što su mu novinari preneli izjave prvotimca Partizana Nemanje Miletića.

Mediji su rekli da Partizan može očekivati kaznu ako se desi nešto slično onome što se dešavalo na derbiju, što je Mirković i priznao.

„Vrši se pritiksak, ne znam iz kog razloga, a možda i znam iz kog razloga. Bićemo oprezni kada su sve stvari u pitanju. Treba da se izborimo sa emocijama, derbi je velika utakmica, takve stvari su se dešavale i pre nas, a dešavaće se i posle nas.

Mi smo prolazni, a derbi ostaje za vek vekova. Svi akteri treba da obrate pažnju, kažem i za sebe, naravno: u pripremi i pre derbija, na samoj utakmici, a onda i posle. Igraće se ova utakmica za vek vekova“, rekao je Mirković.

Treneru Partizana stiglo je mnogo pohvala za pripremu derbija, kako taktičku, što priznaju i u suprotnom taboru, tako i mentalnu. Ima li mesta za zadovoljstvo?

„Ako u obe utakmice vodite pa to vođstvo izgubite, i ne bi trebalo da budemo zadovoljni. Ali, kada pogledamo sve ostale stvari, pre svega igrače – ne mogu da budem nezadovoljan njihovom željom, odnosom, kako su sproveli stvari na teren. Ali, uvek može bolje, da kažem tako“, rekao je Mirković.

Sutra ćete protiv sebe imati Nenada Lalatovića, trenera Radničkog, što su dve specifične energije, šta vi mislite o tome što su kamere sve češće usmerene ka trenerima i klupama, a manje na teren?

„Epicentar svega i sva pažnja treba da bude na terenu. Često vaše kolege gube vreme što zumiraju nas, korner zastavice…Ako pitate mene, najviše bih voleo onaj široki kadar, kad se sve vidi“, kaže Batica.