KAKVA ZAVRŠNICA: Da li je doneta ispravna ODLUKA?!

Novi učesnik četvrtfinala Lige šampiona jeste Mančester junajted koji je večeras savladao PSŽ sa 1:3! To je bilo dovoljno za rolazak nakon 0:2 u Mančesteru.

Mančester junajted je danas desetkovan zaigrao protiv Pari Sen Žermena, Ole Gunar Solskjer nije mogao da računa na osmoricu igrača, a imajući u vidu da je u prvoj utakmici bilo 0:2 za PSŽ, očekivao se lak zadatak za Parižane.

Ipak, od samog starta druga priča na terenu.

Već u drugom minutu Kerer pravi neverovatnu grešku, poklanja loptu Lukakuu koji obilazi Bufona i donosi prednost u ovoj utakmici Mančester junajtedu.

Osilio se nakon ovog gola Mančester junajted, ali PSŽ je imao loptu u svom posedu, pretili su, pretili i – postigli gol već u 11. minutu.

Obilazili su oko šesnaesterca gostiju igrači Pari Sen Žermena, Verati je uputio fantastičnu loptu Mbapeu koji odmah pronalazi Bernata, a Špancu nije bilo teško da pošalje loptu u praktično praznu mrežu za 1:1.

Mančester junajted koji je meč počeo sa petoricom odbrambenih igrača se branio, PSŽ je napadao, ali jalovo, Solskjer je odlično pročitao Tuhela danas i kako je meč odmicao „Đavoli“ su izgledali sve konkretnije.

Ipak, pretili su i domaći, Dani Alveš je imao jednu šansu, Bernat nakon njega, pa i Di Marija u 21. minutu, ali promene rezultata nije bilo sve do 30. minuta.

Tada se Rašford odlučuje da uputi udarac, imajući u vidu da je teren bio natopljen i da je kiša padala prilično jako u tom trenutku, Bufon je samo odbio loptu koja bi golmanu takvog kalibra bila lak zalogaj, a Lukaku je bio na pravom mestu u pravo vreme za 1:2.

Lukaku je na trećoj uzastopnoj utakmici postigao dva gola, njegov šesti gol za osam dana. Prvi je fudbaler Mančestera koji je uspeo da veže tri utakmice sa po minimum dva gola nakon Kristijana Ronalda od 2006. godine.

Imao je Mančester junajted još jednu šansu do kraja prvog poluvremena, Dalo koji je ušao umesto povređenog Baija je odlično prošao po desnoj strani, ali je na kraju nakon karambola dobro reagovao Bufon.

U nastavku bolji PSŽ, Mančester je čekao svoju šansu, lagano je povlačio svoju zadnju liniju ka sredini terena što je otvaralo prostora domaćinu, ali i pored toga promene rezultata nije bilo.

Solskjer je pokušao izmenama, ali je i pored toga PSŽ imao šanse, Munije, Di Marija, Mbape je u jednom trenutku zaobišao De Heu, ali je bilo tu odbrambenih igrača Mančester junajteda da zaustave siguran gol. Potom je i Bernat pogodio stativu…

Sam završetak utakmice je vrhunac. Mančester junajted je krenuo ozbiljno ka golu Pari Sen Žermena, a nakon udarca Daloa lopta u ruku pogađa Kimpembea. Skomina je gledao snimak i – pokazao na belu tačku!

Rašford je prišao, šutirao i – pogodio za prolazak Mančester junajteda u četvrtfinale!

Do kraja nekoliko minuta straha za navijače Mančester junajteda, ali radost je usledila na kraju.