KRITIKOVAO NOVAKA: Pogledajte šta je BRITANAC rekao za NOVAKA!

Ne samo kritike, nego i cinični komentari usput…

Posle odlaska Krisa Kermoda sa mesta prvog čoveka ATP-a, britanski “Gardijan“ je objavio zanimljiv komentar na tu temu, komentar u kojem se kao možda i najodgovorniji za ovakav epilog navodi – Novak Đoković.

Tekst je objavljen pod naslovom “Tenis gubi u sukobu Novaka Đokovića i Krisa Kermoda“, a u uvodu se ističe da će odlazak predsednika ATP ostaviti vakuum u vrhu teniskog sporta, u vreme kada mu je potrebno snažno vođstvo.

Dalje se navodi da je ovo jedan „besmisleni udar, projektovan od strane Novaka Đokovića“ protiv “jednog od najinovativnijih administrativaca u sportu“, ostavljajući pritom tenis “u opasnosti“.

“Izgubio je i on, ali i tenis… Đoković, koji je u karijeri zaradio 128.804.799 dolara, pokušao je da vodi turnir u Srbiji koji je spektakularno propao 2013. godine, ušao je u raspravu sa Kermodom kome su trebala četiri glasa kako bi opstao na poziciji na kojoj je bio, ali je izgubio

Ironija je da je Novak tražio transparentnost od Kermoda o pregovorima i podeli prihoda, ali kada je upitan da li je lično želeo da se Kermod ukloni i zašto, zaobilazio je temu u neugodnoj razmeni sa novinarima, tvrdeći da je sve ‘poverljivo“’, ističe se u tekstu autora Kevina Mičela, koji dalje navodi:

“Novak može da bude razoružavajuće šarmantan, kao i tvrdoglav kod teških pitanja. Ima ih još… Ko će zameniti Kermoda? Hoće li Đoković i većina igrača odobriti nekog novog? Možda bi voleli nešto da kažu u imenovanju?“, pita se Mičel.

Kao jedno od velikih Kermodovih dostignuća na poziciji predsednika ATP-a navodi se da je izuzetno doprineo podizanju nagrada u tenisu, sa 5.2 na preko devet miliona evra.

S tim u vezi i još jedan Mičelov ciničan komentar u vezi Novaka Đokovića.

“Vimbldon je povećao zaradu teniserima svake godine pomalo, kao i što su učinili masters turniri. Primera radi, Kameron Nori, britanski broj dva, porazom u uvodnoj rundi će zaraditi 15.610 dolara, dok će pobednik, koji će očigledno biti Novak, zaraditi čak 1,3 miliona“, poručio je novinar “Gardijana“.