LEGENDA JASNA: Evo koje USLOVE je postavio!

Prestrojavanje u Humskoj.

Posle odlaska trenera Zorana Bate Mirkovića, na isti potez odlučio se i sportski direktor Partizana Ivica Iliev. Troipogodišnji boravak u Humskoj, završen je porazima od Voždovca i Nišlija, pa je ponovo aktuelizovana priča oko imenovanju Saše Ilića na ovu funkciju.

U međuvremenu, legendarni kapiten obavio je razgovor sa generalnim direktorom Milošem Vazurom. Prekaljeni Partizanov vođa voljan je, ukoliko bi se svi njegovi zahtevi ispunili, da potpiše ugovor na tri godine i ispuni prvi zadatak, a to je imenovanje novog trenera.

Aktuelni kapiten Partizana je bez ustezanja upravi rekao šta očekuje od njih ukoliko ga žele za prvog operativca – jasnu strategiju u budućem radu sportskog sektora, transparentnost u podacima, budžetu, uloženom i utrošenom novcu.

– Saša Ilić je razgovarao sa Vazurom oko postavljanja na funkciju sportskog direktora. Nije bilo okolišanja. Ilić želi da se tačno odrede njegove ingerencije i sve stavi na papir. Posebno je insistirao na objavljivanju ukupnog duga kluba u javnosti od strane nezavisne revizorske kuće, autonomnosti u radu i transparentnosti u poslovanju – kaže izvor Kurira iz Humske.

U Partizanu su spremni da prihvati sve zahteve Saše Ilića, izuzimajući onaj o objavljivanju duga. Budući da su u prethodnim obraćanjima medijima čelnici srpskog vicešampiona iznosili različite podatke, pa se spekulisalo da li dug iznosi 15.000.000 ili 20.000.000 evra. Prema pričama ljudi iz opozicije, dug crno-belih iznosi otprilike 30.000.000 evra, međutim, rukovodstvo Partizana nikad nije potvrdilo, ali ni demantovalo ovaj podatak.