MAJSTORI FUDBALA: Samo SEDMORICA igrača uz Tadića je uspelo da učini ovo!

Teško je medije naterati na ovo, ali evo ko je uspeo…

„Desetka“ iz L’Ekipa ostaće upisana, Tadićeva najbolja partija u karijeri, a u poslednjih 30 godina, slavni francuski list je ovom ocenom častio samo osmoricu fudbalera.

Dobili su je domaći igrači Frank Soze i Bruno Martini 1988. jedan za fantastičnu partiju protiv Grka u kvalifikacijama na golu Francuske, na tom meču Soze je postigao dva gola, dve bombe, a izveštač je u delirijumu obojici „Les Blesa“ dao najvišu ocenu.

Larsa Vindfilda se niko neće setiti, njegov klub Arhus je u osmini finala kupa UEFA 1997. eliminisao Nant, on je odbranio čudo u revanšu, u prvom meču je bilo 2:2, a Danci su slavili na Atlantiku i otišli dalje.

Ostali vlasnici „desetke“ su poznatiji, samo jedan čovek je dva puta dobio pomenutu ocenu, Leo Mesi naravno, za partije 2010. protiv Arsenala kada je dao sve golove u pobedi od 4:1 i dve godine kasnije u torpedovanju Leverkuzena od 7:1 kada je dao pet golova.

Oleg Salenko je takođe dao „petardu“ i to Kameruncima u nebitnoj utakmici na Mundijalu 1994. i zaradio najveću ocenu.

Levandovski je Realu dao četiri gola 2013. kada je Dortmund dobio 4:1 kod kuće i prošao na Bernabeu dalje Murinjov Real, a Brazilac Karlos Eduardo je u pobedi Nice protiv Gengampa od 7:2 dao pet golova.

I onda Nejmar protiv Dižona, pobeda od 8:0, četiri gola i dve asistencije…

Sjajno društvo, zar ne?