NEVEROVATNA PREVARA: Dokazi se REĐAJU kao na TRACI!

Posao nije izgledao onako kako se to obično prikazuje u filmovima

Novi skandal trese svetski fudbal.

Engleski list „Tajms“ je objavio dokaze i dokumente do koji je došao koji navode na zaključak da je Katar doslovno kupio domaćinstvo Svetskog prvenstva 2022. godine za ukupnu sumu od 880 miliona dolara.

Posao nije izgledao onako kako se to obično prikazuje u filmovima: nije neki misteriozni stranac nekome iz FIFA dostavio torbu punu para već je posrednik bila čuvena televizijska kuća „Al Džazira“ čiji je vlasnik Hamed ben Kalifa al Tanija koji je označen da je smislio celu operaciju.

Samo 21 dan pre nego što je zvanično određen domaćin Svetskog prvenstva, ova televizija je kupila od FIFA TV prava za utakmice u vrednosti od 400 miliona dolara. Ništa to ne bi bilo sporno da u ugovoru o TV pravima ne postoji klauzula zbog koje je morala da interveniše švajcarska policija. Prema sporazumu koji su potpisali FIFA i „Al Džazira“, TV kuća će platiti još 100 miliona dolara ako domaćinstvo Svetskog prvenstva pripadne Kataru. Kasnije je ispunjen i taj uslov.

Ostalo je jop da se uplati jedna rata u aprilu, čiji je iznos nešto manji od 400 miliona evra, a koja je ugovorena iznenada tri godine kasnije. Prema kompletnoj računici, FIFA će od TV kuće „Al Džazira“ dobiti 880 miliona dolara samo za TV prava za šampionat u Kataru.