NIJE TALIČAN NI JEDNIMA NI DRUGIMA: Pogledajte ko SUDI Juventus – Atletiko M.

Holanđanin nije taličan ni Italijanima, ni Špancima.

Revanš između Juventusa i Atletika vodiće sudija kojem se nisu baš obradovali ni u Torinu, ni u Madridu. UEFA je odlučila da Bjorn Kujpers deli pravdu u revanšu osmine finala Lige šampiona u Italiji.

Iskusni holandski sudija je vrlo poznato lice i Juventusu i Atletiku. Kujpers je pet puta u karijeri vodio mečeve Juventusa, koji je samo jedan pobedio! Bilo je to u sezoni 2016/17 u Ligi šampiona, kada su crno-beli u polufinalu pobedili Monako sa 2:1. Te sezone je Holanđanin čak tri puta sudio Juventusu.

Na ostala četiri meča, Italijani su četiri puta remizirali: protiv Liona (1:1), Barselone (0:0), Menhengladbaha (1:1) i Fiorentine u Ligi Evrope 2014. godine (1:1).

Kako je Juventus prvi meč od Atletika izgubio 2:0, crno-belima se baš i ne dopada ova istorija koju imaju sa Kujpersom, jer im je potreban ubedljiv trijumf.

Ni Madriđani se nisu obradovali kada su saznale ime sudije. Glavni razlog je što im budi neke stare rane. Bjorn Kujpers je vodio finale Lige šampiona 2014. godine, kada je Atletiko vodio 1:0 protiv Reala do 93. minuta i onda izgubio 4:1. Nikada u istoriji Jorgandžije nisu bile bliže tituli prvaka Evrope.

Holanđanin je još tri puta sudio Atletiku: u finalu Lige Evrope prošle godine, kada su savladali Marsej sa 3:0, pa protiv Rome iste sezone (2:0) i u remiju sa Čelsijem u Ligi šampiona (2:2).

Revanš između Mančester sitija i Šalkea vodiće Francuz Klemen Turpan.