NOVA POBEDA: Gol koji će SIGURNO pamtiti celog ŽIVOTA!

Zvezda se iz Lučana vraća sa punom šakom brade! Rekord po broju utakmica bez poraza u prvenstvu (51) generacije Slavoljuba Muslina je izjednačen, formacija sa dva špica funkcionisala je vrlo dobro u prvom poluvremenu, a ponovo je na džombastim terenima Superlige zasijao vanserijski talenat Marka Marina.

U periodu Zvezdine obezglavljene igre, kada je Mladost pokazivala ambiciju da izjednači, loptu je na 28 metara postavio nekadašnji reprezentativac Nemačke i pravom lepoticom zasladio novi trijumf srpskog šampiona. Jedna stativa, druga stativa, i lopta u mreži. Za bezbednih i konačnih 3:1.

Kako se odvijhala utakmica, činilo se da bi Crvena zvezda mogla da upiše rekordnu pobedu u ovom prvenstvu. Kao buldožer straćaru postavka Vladana Milojevića sa dvojicom klasičnih napadača srušila je odbranu Mladosti. Ponovo je Milan Pavkov goreo, ali posle vrlo dobrog prvog poluvremena, u kojem je Popović odbranio penal Bojoviću, Mladost je dobrih 20 minuta naterala crveno-bele da pate. Biće to ozbiljaan kamenčić u cipeli Vladana Milojevića. Međutim, brojne sitemske greške sakrio je projektilom Marko Marin i pokazao zašto je njegovo prisustvo bitno za Zvezdin tim .

Ni stariji navijači Crvene zvezde se ne sećaju kada je njihov voljeni klub izašao sa ofanzivnom postavkom igre, nalik ovoj u Lučanima. Kao što je između redova najavio Milan Kosanović, Ričmondu Boaćiju u špicu se prodružio Milan Pavkov, dok su srednji red činili Jovančić, Ivanić i Marin. Crveno-beli su, dakle, zapucali iz svih oružja. Počelo je odličnom šansom Boaćija, koju je neutralisao golman Lučanaca Rosić. Jedan od junaka 159. večitog derbija Milan Pavkov bio je konstantno opasan, spreman da materijalizujer inicijativu šampiona.

Dakle, Zvezda je prepala derfanzivnu postavku Nenada Milovanovića, ali je povela posle laganog prekršaja Radivojevića nad Stojkovićem. Sudija Miloš Đorić je pokazao na kreč, penal je sigurno izveo El Fardu Ben. Bilo je mnogo sadržaja u prvih 45 minuta. Videli smo sjaj Milana Pavkova koji je crveno-bele odveo na sigurno prednost, a sigurno će se ponovo mnogo polemisati o arbitraži.

Ne samo zbog jedanesterca za Crvenu zvezdu. Posle odličnog pasa spoljnom Jovančića, poništen je pogodak Boaćija, a potom je Đorić još jedan lagan kontakt okarekterisao kao penal. Ovog puta Ivanić je oborio Radivojevića, ali je Popović zaustavio udarac rezerviste Bojovića.

Upravo posle prekršaja za najstrožu kaznu, Mladost je malo živnula. Prenela težište igre na polovinu tima Vladana Milojevića i rečju postala konkuretna.

Sa mnogo više samopouzdanja Lučanci su izašli iz svlačionice. Umesto domnacije jednog tima videli smo borbu na oba dela terena. Isplatio se takav rezon Nenadu Milovanović. Posle nekoliko vezanih prekida, Pavlović je odlično savio centaršut na drugu stativu, gde je bio Bojić i glavom smestio loptu u dalji ugao.

Mladost je i posle toga bil aktivna, morao je Vladan Milojević da reaguje i umesto Boaćija 8nezadovoljnog izmenom) u vatru ubaci Erika Jirku…

Drhtali su zvezdaši, ali Marinova lepotica je ukrasila rekord generacije Vladana Milojevića.