OBRADOVAO NAVIJAČE: Partizan NIKAD jači!

Utakmica je na programu u nedelju.
Za fudbalere Voždovca i Partizana u nedelju će biti nastavljeno takmičenje u Superligi Srbije. U utakmici 26. kola (nedelja, 17.00, TV Arena sport) nacionalnog šampionata Zmajevi će ugostiti crno-bele. Duel na „Stadionu“ najavio šef stručnog štaba Parnog valjka, Zoran Mirković.

– Moje mišljenje o našem protivniku nije se promenilo od našeg poslednjeg susreta. Imam veliki respekt prema Voždovcu. Zdrava su sredina i dobar klub i imaju trenera (Dragan Aničić) koga veoma uvažavam. Bili smo zajedno na dobijanju licence. Ima veliko iskustvo. Nas očekuje težak zadatak. Voždovac se dosta pojačao zimus, došlo je nekoliko iskusnih, prekaljenih igrača, internacionalaca – rekao je Mirković u uvodnom obraćanju, misleći na Predraga Sikimića, Dragoljuba Srnića, Nikolu Trujića…

U sredu, Partizan je dočekao Radnički i izgubio, a šef struke je objasnio kakvo je psihološko stanje ekipe.

– Situacija nije prijatna, ali spremamo se i za takve stvari. To je iza nas i spremamo se za Voždovac – objasnio je Mirković naglasivši da specijalne pripreme nije bilo.

– Nismo izlazili na veštačku travu, jer smo u ritmu sreda-nedelja, i nismo želeli da rizikujemo. Da se desi bilo šta nepredviđeno. Njima sigurno znači takva podloga, jer kod kuće imaju dve pobede i dva poraza u gostima.

Imao je Mirković međutim i delimično dobre vesti.

– Musa je van stroja, ali je Đorđe Ivanović na korak od povratka. Dobro je što se vraćaju Zakarić i Zdjelar, ali faliće nam Valijente.

U redovima Zmajeva ima i pet-šest bivših igrača Partizana…

– Ne znam da li će imati posebni motiv, ali su oni profesionalci su i igraće za svoj klub. Voždovac je ekipa koje hoće da igra, da ima loptu u svom posedu. Imaju izuzetne igrače po bokovima, desnog beka Ćirkovića koji igra specifičan fudbal. Čas je po boku, čas po sredini. Imaju i špiceve, Trujića i Sikimića. Izuzetno brzi po bokovima, imaju Duronjića, Stuparevića… Tu je i Arsić, tu je Srnić. Po imenima, jasno je da je reč o veoma ozbiljnoj ekipi.

Partizan je protiv Voždovca u prethodnom delu sezone upravo protiv Voždovca ostvario jednu od najubedljivijih pobeda (4:0). Da li je to recept za nedelju?

– Gledaćemo da odigramo dobro. Ako bude bilo tako, biće odlično. Mada, ponavljam, sutra nas očekuje veoma težak zadatak.

Da li je i dalje plan da se juri drugo mesto na tabeli, s obzirom na veliki zaostatak.

– U svakom meču idemo na pobedu. Tako je bilo i protiv Radničkog. Nismo imali sreće, a oni su ostvarili cilj. Do kraja šampionata, u našim glavama se ništa ne menja. Ili eventualno da stignemo.

Već u sredu, crno-bele očekuje duel u Kupu Srbije, sa Napretkom. Da li će veći akcenat biti na tom meču, s obzirom na stanje u nacionalnom šampionatu.

– O tome kad bude vreme za Kup. Nemamo luksuz da biramo utakmice. Vrlo lako može da se ispadne iz koloseka.

Postavljeno je i pitanje, da li se može da se desi da se na „Krovu“ preokrrenuti situacija na tabeli, kao pre dve sezone. Tada je u suštini Crvene zvezda izgubila titulu.

– Tada je razlika bila manja. Bile su druge okolnosti. Ali za početak da se vratimo na mesto na kojem smo bili – bio je odgovor Mirkovića.

Nemanja R. Miletić je ponovo u reprezentaciji?

– To je za mene očekivano, jer je već dva puta bio na okupljanjima.