PET OD PET: 5 SRPSKIH tenisera u drugom kolu INDIJAN VELSA?!

Samo su Amerikanci brojniji…

Pet od pet!

Nakon Dušana Lajovića, plasman u drugo kolo Indijan Velsa obezbedio je i srpski teniser Filip Krajinović koji je posle sat vremena i 18 minuta nadigrao iskusnog Mihaila Kukuškina (6:3, 6:4), čime se broj srpskih učesnika u drugom kolu Indijan Velsa popeo na čak pet!

Mesto u drugoj rundi od ranije su imali Laslo Đere i Novak Đoković, koji su preskočili prvi korak, odnosno Miomir Kecmanović koji je prošao dalje kao „laki luzer“.

Filip Krajinović se za svoje mesto među 64 tenisera ozbiljno pomučio pošto je prvo prošao kvalifikacije, a potom izbacio Kazahstanca koji je od njega rangiran bolje za 70 pozicija na ATP listi, međutim ni to nije uplašilo srpskog asa.

Naredni izazov biće još teži pošto će tek u nedelju uveče (oko 20 časova) Krajinoviću na megdan izaći David Gofan, dok će u isto vreme Marin Čilić izazvati Dušana Lajovića.

Od srpskih igrača u drugom kolu prvi će na teren Miomir Kecmanović, igra umesto Kevina Andersona zbog povlačenja s turnira, koji od 19 časova igra protiv Maksimilijana Marterera (99. na ATP listi), dok otprilike u isto vreme igra i Laslo Đere.

Njegov rival je Gvido Andreoci iz Argentine, a videćemo kako se mladi srpski teniser i osvajač Rija sada snalazi iz uloge „kosturaša“ na mastersu.

Potom sledi i „poslastica večeri“ pošto Novak Đoković izlazi četvrti po redu na glavni teren Indijan Velsa protiv Brajana Fratanđela iz SAD, jedine nacije brojnije od Srbije u drugom kolu, ali taj susret neće početi pre dva sata nakon ponoći.

Ukoliko pobedi Fratanđela, Novakov naredni rival najverovatnje biće Nik Kirjos.