SADA I ZVANIČNO: Još jedan POTPIS u Ljutice Bogdana!

I levi bek produžio ugovor

Jutros Joveljić, večeras Rodić, sutra Marin! Crvena zvezda blindira skoro sve bitne igrače i jača tim za naredne godine.

Posle najtalentovanijeg mladog fudbalera, saradnju sa crveno-belima je produžio i levi bek Milan Rodić. On je parafirao vernost do 2022. godine, pošto mu je aktuelni ugovor isticao na kraju naredne sezone.

Od dolaska u Crvenu zvezdu pre nešto više od godinu i po dana, Rodić se profilisao u jednog od najbitnijih igrača Milojevićevog tima i nezamenjivog člana na levom boku Zvezdine odbrane. Dobrim igrama je stekao i status rerezentativca Srbije. Zimus se spekulisalo o odlasku i ponudama iz inostranstva, ali je dogovoreno i potpisano da Rodić i Zvezda nastave da koračaju zajedno.

„Presrećan sam, kao što sam obećao prvog dana kada sam došao u Crvenu zvezdu da ću sa ovim klubom da ređam uspehe i da ćemo da vratimo Zvezdu u sam vrh gde i pripada, tako i danas ovim produžetkom saradnje obećavam da ćemo isto nastaviti. Već dugo našu odbranu krasi epitet neprobojne tvrđave, svi ćemo dati sve od sebe da tako i ostane. Okosnica tima je ostala ista i to nam mnogo znači. Očekujemo da ćemo i u budućnosti svi zajedno dobro izgledati na terenu, da ćemo da pružamo odlične partije i vodimo Zvezdu do novih uspeha“, rekao je Rodić.

MOZZART Sport je Rodićev ostanak i novi ugovor najavio 16. februara a danas je ta vest i potvrđna od strane igrača i kluba. Prema našim saznanjima, levi bek je dobio povišicu i po novom ugovoru bi trebalo da zarađuje oko 250.000 evra po sezoni.

Lepe reči povodom produžetka ugovora imao je i sportski direktor Mitar Mrkela.
„Rodić je još jedan od fudbalera koji su produžili ugovor, a igrao je od početka uspešne serije koju smo ostvarili ulaskom u Ligu Evrope, a kasnije i u Ligu šampiona. Zadovoljstvo mi je što Rodić ostaje u Crvenoj zvezdi na duži vremenski period. Pozicija levog beka je uvek deficitarna, veoma je teško pronaći kvalitetnog levog beka, posebno u domaćem fudbalu. Milan je jedan od najkvalitetnih, reprezentativac Srbije i srećan sam što naš klub ima pravo rešenje na duži vremenski period. On je pouzdan bek sa kojim sam sarađivao od omladinskih dana i drago mi je da nastavljamo podjednako uspešno i u prvom timu Crvene zvezde“, rekao je Mrkela.

Pre Rodića, ove zime su nove ugovore potpisali Milan Pavkov, Filip Stojković, Vujadin Savić, Branko Jovičić, Marko Gobeljić i Dejan Joveljić, a očekuje se da u narednim danima to isto učini i Marko Marin.