SENZACIJA: Kokoškov posle LEBRONOVIH LEJKERSA, POBEDIO i NAJBOLJI TIM LIGE!

Finiks posle Lebronovih Lejkersa savladao i Bakse, sad više nisu najslabiji tim NBA po učinku

Najveće iznenađenje, za nas, a i navijače Finiksa najprijatnije, priredili su Sansi srpskog trenera Igora Kokoškova pobedom nad najboljim timom lige Milvoki Baksima rezultatom 114:105.

Samo 14 pobeda ima sastav iz Arizone u tekućoj takmičarskoj kampanji, odavno su „prebrinuli“ pitanje plasmana u plej-of (više nemaju ni teoretske šanse za doigravanje), ali ono što je zanimljivo i te kako umeju sa ekipom kojoj svi trenutno gledaju u leđa – pobedili su ih drugi put što nijednom timu ove sezone nije uspelo!

Ujedno ovo je i druga uzastopna pobeda Sansa, savladali su nedavno i Lejkerse na svom terenu, pa se čini kao da počinju da daju „znake života“, naravno to im u ovom trenutku znači samo za popravljanje utiska nakon katastrofalnog dosadašnjeg dela sezone.

Domaći tim su do pobede predvodili Keli Ubre sa 27 poena i 13 skokova uz povike sa tribina „MVP, MVP“, Devin Buker sa 22 poena i Deandre Ejton, koji je dodao 19 poena i 12 skokova.

„Ruki“ centar Ejton je i rešio utakmicu polaganjem 38 sekundi pre kraja za „plus četiri“ Sansa, koji su do kraja uspeli da odbrane nalete lidera NBA lige.

Adetokumbo je na drugoj strani predvodio goste sa 21 poenom i 13 skokova, imao je Grk i boljih izdanja ove sezone, pa možda i tu leži razlog neprijatnog poraza Baksa. Drugi strelac ekipe bio je Malkom Brogdon sa 16 poena.

Trijumf Sansa je ravan podvigu ne samo zbog samog trijumfa nad najboljim timom lige, već i zbog činjenice da su uspeli da nadoknade zaostatak od 16 poena!

Ključna je bila poslednja deonica u kojoj je Finiks odigrao sjajan meč, a prelomio ga vezanim trojkama Bukera i Ubrea, te „dvojkama“ Tajlera Džonsona i već pomenutog Ejtona.

Baksi uprkos porazu ostaju lideri NBA sa skorom 48-16, a Sansi sa ovom pobedom više nisu najgori tim lige pošto je Njujork poražen, pa sada ima pobedu manje od tima iz Arizone.