SIGURAN JE U TO: Mirković otkrio šta je LEK za ovako SLABU igru Partizana!

Musa i dalje van kombinacije, Đorđe Ivanović pred povratkom

U odnosu na večitog rivala dvociferena razlika je mesecima, od srede veče takva je i naspram niškog Radničkog. Reklo bi se, na prvi pogled, da nema za šta da se bori Partizan, da mu je sezona propala, da već može da se sprema za novu, ali…

U Humskoj 1 će gledati, ako ništa drugo, da ne gube više bodove i da se do kraja osnovnog dela prvenstva, kasnije i kroz plej-of spreme za letnje učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
„Situacija nije prijatna. Posle Radničkog smo gledali sve što nije bilo dobro, pripremajući se što bolje za duel sa Voždovcem. A, najbolji lek za povratak samopouzdanja su pobede“, uverava Zoran Mirković pred gostovanje u Zaplanjskoj ulici, u okviru 26. superligaškog kola.

Jedini motiv koji ostaje Parnom valjku do kraja sezone jeste da se bori za odbrahu pehara Kupa Srbije. Zato bi duel sa Zmajevima trebalo da posluži kao lakmus papir pred još jedno gostovanje, ovoga puta u Kruševcu, jer je već u sredu na programu četvrtfinalni duel Kupa sa Napretkom.
„Svaku utakmicu igramo da pobedimo. Tako je bilo i protiv Radničkog, samo nismo imali sreće, a Nišlije su ostvarile cilj. Što se tiče finiša šampionata, pokušavamo da smanjimo razliku za vodećim ekipama, eventualno ih stignemo. O Kupu ćemo kad dođe vreme. Nemamo luksuz da biramo koje utakmice hoćemo, a koje ne. Moramo da držimo tonus, u suprotnom lako možete da ispadnete iz koloseka“.

Partizanov stručni štab ne može i dalje da računa na zimskog novajliju Musu Ndžaija, ali je Mirković otkrio da je Đorđe Ivanović blizu povratka u prvi tim, dok se posle suspenzija vraćaju u sastav Goran Zakarić i Saša Zdjelar, dok zbog žutih kartona izostaje Mark Valijente.
„Gajim veliko poštovanje ka Voždovcu, reč je o pravoj sportskoj sredini, vođenoj rukom trenera Aničića, bili smo zajedno sa licenc. Čeka nas težak zadatak, jer su se Zmajevi zimus pojačali prekaljenim igračima. U pitanju je ekipa koja hoće da igra fudbal, želi loptu u svom posedu, krase je izuzetni bokovi, desni beka Ćirković ima specifičnu ulogu, čas je u sredini, čas po bokou. Zatim, tu su brzi Duronjić i Stuparević, pa i Arsić, Srnić… Po prezimenima se jasno vidi da je reč o kvalitetnoj ekipi“.

Prednost Voždovca mogla bi da bude i činjenica da je domaćin na terenu sa veštačkom travom.
„Mi ove sedmice nismo izlazili na „veštak“, jer smo u ritmu sreda-nedelja i nismo hteli da rizikujemo da se nešto nepredviđeno desi. U nedelju svakako igramo na takvoj podlozi, ne možemo da promenimo. Oni na tom terenu igraju i treniraju, nije ima potrebno prilagođavanje kao drugim ekipama. Jesenas smo slavili 4:0, gledaćemo da odigramo dobru utakmicu još jednom, a ako bude kao u prvom delu sezone – odlično“, zaključio je Zoran Mirković.