ŠOK: Partizanu UGROŽENO treće mesto, evo kada je POSLEDNJI put bio ČETVRTI!

Suočavao se FK Partizan sa mnogim problemima u prošlosti, ali u novijoj istoriji ekipa nije bila ovako loše pozicionirana u domaćem prvenstvu.

Neretko je Partizan u elitnom fudbalskom društvu bivše Jugoslavije završavao ispod trećeg mesta, dešavalo se da se crno-beli bore za opstanak, ali u novijoj istoriji kluba iz Humske nema mnogo sezona u kojima je Partizan stajao ovako loše.

Posle 27 mečeva u tekućoj superligaškoj sezoni Partizan zauzima treće mesto na tabeli i utisak je da će do kraja sezone imati zadatak da odbrani tu poziciju jer Crvena zvezda i Radnički iz Niša imaju dovoljno veliku prednost čak i posle podele bodova koja treba da usledi.

Poslednji put Partizan je bio treći u prvenstvu pre više od 20 godina. Dogodilo se to u sezoni 1997/98 u kojoj je Obilić bio šampion SR Jugoslavije.

U pomenutoj sezoni Obilić je završio na prvom mestu sa 86 bodova, Crvena zvezda je bila druga sa dva boda manje, dok je skromni tim beogradskog Partizana bio treći sa 70 bodova.

Krizna je bila i sezona 2006/07 u kojoj su crno-beli jesenji deo sezone završili na četvrtom mestu, ali su u nastavku šampionata uspeli da se konsoliduju i da čak uhvate priključak za Crvenom zvezdom koja je na kraju ipak osvojila titulu.

Dvadeset godina nakon pomenute sezone u kojoj je Obilić bio šampion, Partizan se suočava sa situacijom u kojoj je više nego izvesno da neće biti među dva najbolje plasirana tima u prvenstvu.

Crvena zvezda tri kola pre podele bodova ima 21 bod više od Partizana, dok drugoplasirani Radnički ima +17 u odnosu na crno-bele.

Čukarički bi u slučaju da danas savlada Vojvodinu preskočio Partizan, pa bi „Parni Valjak“ pao na četvrto mesto na kojem bi mogao da se nađe i na kraju sezone ukoliko nastavi da posrće.

U slučaju takvog raspleta, Partizan bi prvi put posle 30 godina bio četvrti na tabeli, s tom razlikom što je u sezoni 1989/90 igrao u ligi sa Crvenom zvezdom, Dinamom, Hajdukom, Radom, Rijekom, Željezničarom, Olimpijom, Slobodom iz Tuzle…