ŠOK ZA SRBIJU: On ODBIJA da igra za REPREZENATCIJU!

Već smo navikli da gledamo Antonija Rukavinu kako probija po desnom boku kada igra naša fudbalska reprezentacija. Ipak, igrač kazahstanske Astane smatra da je vreme za promenu
Selektoru Mladenu Krstajiću biće teško da se odluči kog napadača da pozovoe s obzirom da naši golgeteri cepaju mreže širom Evrope. Međutim, već godinama unazad postaje problem naći adekvatne bekove. Antonio Rukavina napunio je 35 godina, dok Aleksandar Kolarov ima 34. Da li je vreme za smenu generacija?

– Jedan od razloga što sam posle Mudnijala prihvatio poziv iz Kazahstana jeste i taj što nisam očekivao da ću u 35. godini biti reprezentativac. Hteo sam da smanjim nivo opterećenja, zato sam iz Viljareala prešao u Astanu. Lično sam bio iznenađen kada sam dobio poziv za Ligu nacija – iskren je Rukavina u intervjuu za „Sportski žurnal“.

Iskusni defanzivac poručio je i ko bi mogao da bude njegova zamena, ali i da Srbija na njega uvek može da računa.

– Mislim da bi nacionalni tim trebalo da se osloni na Milana Gajića. Igrao je za mlade, osvojio Svetsko prvenstvo… Priridno je dati mu šansu. Takođe i Miletiću iz Partizana. Trebalo bi da postoji plan ko će u narednih 10 godina da bude reprezentativac na određenoj poziciji. Ja ću se uvek odazivati, ali treba imati na umu da će za vreme narednog Evropskog prvenstva imati 36,5 godina – upozorio je Rukavina.