SOLSKJER: POKRADENI smo!

Strateg Junajteda zadovoljan igrom i smatra da nije zaslužio poraz

Došao je i kraj niza nepobedivosti Ole Gunara Solskjera na klupi Mančester Junajteda u Premijer ligi, ali mladi stručnjak nije bio nešto posebno uznemiren. Arsenal je postao prvi tim koji je uzeo Solskjeru meru u Premijer ligi otkako je Norvežanin nasledio Murinja i napravio veliki korak u borbi za ligu šampiona.

Solskjer je posle meča bio zadovoljan igrom svog tima. Ne bez razloga, jer Junajted je igrao prilično dobro i stvorio veliki broj prilika.
“Ranije smo pobeđivali neke utakmice koje nismo zaslužili da dobijemo, a danas smo poraženi u utakmici u kojoj nismo zaslužili poraz. Ali, tri boda idu njima, a ne nama. Idemo dalje, čekaju nas Vulvsi u kupu, tako da moramo da se okrenemo toj utakmici koja je za nas velika”, rekao je Solskjer posle meča.

Norvežanin ne zamera ništa svojoj ekipi osim nešto sporijeg početka.
“Počeli smo sporo. Možda je to bila posledica umora iz Pariza. Ali opet smo uspeli da stvorimo šanse. Uvek je prvi gol taj koji određuje tok utakmice. Oni su nam posle vodećeg gola prepustili više loptu nego što su to želeli. Stvarali smo šanse, pogađali okvir gola, njihov golman je bio sjajan… Uradili smo ono što je bilo do nas i zato ovaj poraz ne bi trebalo da nas pokoleba. Dobro su se branili, par puta su na baš dobro izblokirali. Stvarali smo šanse, ali nekada ne iskoristiš prilike koje napraviš. Ja kao bivši napadač to znam najbolje. Lukaku i Rašford su bili fantastični, ali su stativa, golman ili Džaka uvek bili tu da nas izblokiraju. Uvek bi nam se nešto isprečilo ispred gola. Rezultatom možemo da budemo razočarani, ali igra je bila dobra. Stvorili smo daleko više šansi danas nego u januarskom kup meču kada samo ih pobedili”.

Solskjer smatra i da prvi gol nije bio greška Davida De Hee.
“Ne bih to okarakterisao kao grešku. Stajao sam tačno iza lopte i video sam da nismo napravili pravi pritisak na Džaku. A trebalo je. Inače, on mora da je Brazilac… Zbog načina na koji je udario loptu i dao joj felš. Krenula je u Davidovu stranu i onda odjednom promenila stranu?! To je način na koji Brazilci šutiraju… Bio je to jedini Arsenalov šut u prvom poluvremenu. Naravno da je David razočaran. Kao i uvek kada primi gol. Ali zato i jeste vrhunski golman”.

Prokomentarisao je Junajtedov trener i drugi gol koji je došao iz sumnjivog penala, dosuđenog posle duela Freda i Lakazeta.
“Mislim da nije dovoljno intenziteta u kontaktu i da nije bio penal. Sudija je doneo takvu odluku i mislim da će biti razočaran kada vidi usporeni snimak. Ne kažem da je njihov igrač simulirao, daleko od toga, ali izgleda da je Fred baš mnogo jak”.