TRIJUMFALNI ZAVRŠETAK: Kome je SRPSKI fudbaler posvetio POBEDU svog tima?!

Kao klinac sam možda i previše gledao Zidana. Bio mi je omiljen igrač, i drago mi je što sam na njegovom stadionu napravio potez kojim je on dizao godinama publiku na noge, rekao je Tadić

MADRID još pamti godine kada je Zinedin Zidan pravio čuda u dresu i na trenerskoj klupi Reala. Ali pre dve noći je prepun stadion „Santjago Bernabeu“ video srpskog Zidana. Talenat i lucidnost francuskog fudbalskog mađioničara kao da su opseli Dušana Tadića, koji je sa dve asistencije i čudesnim golom praktično sam izbacio aktuelnog prvaka Evrope iz ovogodišnje Lige šampiona. Prvaka, koji to praktično nije od preksinoć.

Bila je to blistava noć za Ajaks, za mene, za sve ljude koji prate dobar fudbal širom sveta i, naravno, za sve moje navijače u Srbiji. Zbog takvih noći sam i došao u Amsterdam – rekao je Tadić za „Novosti“ dok je sinoć još prebirao utiske iz Madrida.

Na pitanje da li je ovo možda bio njegov najbolji meč u dresu holandskih „kopljanika“, Tadić skoro da nema dilemu.

Ubeđen sam da je ovo moja najbolja utakmica otkako sam došao u Ajaks. Još posle prvog meča sa Realom u Amsterdamu, koji smo izgubili sa 2:1, rekao sam da vidim šansu da u revanšu uradimo velike stvari. I zaista, u Madridu je sve počelo i sve se završilo kako treba – dodaje Tadić.

Na opasku da je magija slavnog Francuza viđena pre drugog gola onom prelepom „piruetom“ i u nogama Tadića, zamenik kapitena naše reprezentacije je ponovio ono što je rekao i posle meča u Madridu.

– Kao klinac sam možda i previše gledao Zidana. Bio mi je omiljen igrač, i drago mi je što sam na njegovom stadionu napravio potez kojim je on dizao godinama publiku na noge – dodaje Tadić.

I onda detalj koji nam je pao u oči odmah posle trećeg gola Ajaksa kojim je Tadić u 62. minutu zapečatio sudbinu Reala i naterao ga da skloni i ruke i pogled sa pehara koji je osvajao tri godine zaredom. Očigledno je da Tadić nije, bar u tom trenutku, na terenu, slavio prelep gol… Znači li to, možda, da je već ovog leta baš „Bernabeu“ njegova sledeća stanica u karijeri, jer trenutna „desetka“ Madriđana nije ni blizu „desetke“ Ajaksa i Srbije? Znači li to, možda, da se Tadić na neki način preporučio Realu?

Reći ću samo jednu stvar. Real Madrid je najveći klub na svetu – više je nego jasan Tadić.

Ako je neko danas preveo ovu rečenicu predsedniku najvećeg kluba na svetu Florentinu Perezu, onda je jasno gde će svoje pregovarače ovih nedelja da šalju Madriđani.

U ovoj sezoni Tadić je na 40 mečeva postigao 26 golova i upisao 15 asistencija, a holandski mediji otkrivaju da je njegova trenutna fudbalska vrednost čak 50 miliona evra. Teško da je ta cena na snazi posle čarolija kojima je častio prvaka Evrope.