VELIKA POBEDA: Kecmanović SRUŠIO top 10 IGRAČA!

Maksimalan učinak naših predstavnika.
Srpski teniseri imali su uspešan dan u prvom kolu Mastersa u Majamiju. Devetnaestogodišnji Miomir Kecmanović eliminisao je nekad desetog tenisera sveta Letonca Ernesta Gulbisa rezultatom 2:0 (po setovima 6:2, 7:5), što mu je jedna od najvećih pobeda u karijeri.

Nijednog trenutka Kecmanović nije dozvolio svojevremeno velikom talentu „belog sporta“ da ga iznenadi. Prvi set je ubedljivo rešio u svoju korist, brejkovima u petom (2:3) i sedmom gemu (2:5), da bi kasnije rutinski odservirao za osvajanje ovog dela igre.

U drugom je vladala neizvesnost do rezultata 4:4, a onda je usledila serija brejkova na obe strane. Tri uzastopna, jedan više načinio je Srbin, za plasman u drugo kolo, gde ga čeka 28. nosilac Amerikanac Frensis Tijafo.

I Filip Krajinović je uspešno prebrodio prvu prepreku. Pred srpskim teniserom pao je Francuz Pjer Ugo Erber sa 2:0 (6:4, 6:4).

U prvom setu, Fića je napravio brejk u trećem gemu i do kraja ga sigurno čuvao, da bi u drugom periodu taman na vreme, u desetom poenu brejknuo 49. tenisera sveta za konačno slavlje i plasman u narednu rundu.

Daleko teži posao imaće Krajinović u sledećoj rundi, pošto će mu protivnik biti 30. nosilac i svojevremeno treći igrač planete Stan Vavrinka. Švajcarac je bio slobodan u prvom kolu.