VUČELIĆ: Fudbaleri Partizana su KRIVI za SVE!

„Samo 10.600.000 evra potrošeno na izmirivanje obaveza iz 2010. i 2011, plate ne kasne“, uverava predsednik crno-belih

Izgleda da se kriza u Partizanu stvorila sama od sebe! Ako je verovati čelnicima, doskorašnji sportski direktor Ivica Iliev je sjajno radio, bivši trener Zoran Mirković prenaglio prilikom odluke da napusti klub, jer je uneo nove ideje, igrači imaju kvalitet za crno-beli dres i deluje da je samo nevidiljva sila, nekim čudom, ostavila tim iz Humske 1 na -21 u odnosu na Crvenu zvezdu i 14 koraka iza drugoplasirasnog niškog Radničkog.

Upravni odbor Parnog valjka je usvojio ostavke Ilijeva i Mirkovića, a posle jednoipočasovne sednice u Sportskom centru „Zemunelo“ stekao se utisak da niko nije kriv za rezultatsko posrtanje osvajača Kupa Srbije. Niko, jer su iz usta predsednika Milorada Vučelića svi akteri nezapamćenog rezultatskog posrnuća dobili – pohvale?!

A o tome ko će ih – i kad – zameniti ništa se ne zna. Još.
„Prihvaćena je ostavka Bate Mirkovića, odali smo mu veliko priznanje za učinjeno, doneo je ekipi karakter, orijentisao se na mlade igrače, smatramo da je njegova odluka pogrešna, da je trebalo da ostane. Uvažavamo njegovo obrazloženje, a zato smo odlučili da Žarko Lazetić vodi ekipu naredne dve utakmice. Prihvatili smo i ostavku Ilieva, uz veliko žaljenje, njemu hvala na osvojenoj duploj kruni i uspešnom dovođenju igrača. Nadamo se da će i on Bata nastaviti da budu partizanovci, da će biti spremni da se odazovu klubu kad to bude potrebno“, u dahu je govorio Vučelić, predsednik kluba, na pločniku isrpred ulaza u „Zemunelo“, dok se tim ukrcavao u autobus koji ga je odvezao u Kruševac, na meč četvrtfinala Kupa Srbije.

Daleko zanimljiviji deo obraćanja ticao se same situacije u klubu, koja je sve samo ne idealna, mada, na osnovu izlaganja Vučelića ispada da je sve što se o Partizanu priča i piše preuveličano.
„Flagrantne laži kolaju medijima. Prvo, izmirene su plate svi igračima, decembarske i januarske. Što se tiče zaposlenih u klubu, plate se daju mesec za mesec, a podsećam da smo došli u trenutku kad je kašnjenje bilo četiri meseca. Čista laž je da vlada haos u Partizanu. Imamo krizu rezultata, sve nas boli, ali haosa nema. Pogotovo ne u Omladinskoj školi. Dovoljno je baciti pogled na sastav Partizana, šestorica poletaraca su kandidati za prvi tim, plus su neki na pozajmici ili u Teleoptiku“.

Onda o direktnim proizvođačima…
„Nama u Upravnom odboru, a i meni lično, neprihvatljive su ocene da Partizan ima nekvalitetne igrače. To nije istina. Imamo kvalitetne i sposobne fudbalere, ne bi trebalo tamo gde ih je napušta sportska sreća, a utakmice gube iz jednog napada, kriviti njih, govoriti da su ispod kvaliteta Partizana. Imamo toliko reprezentativaca, gajimo poverenje u ovaj tim“.

A onda salto moratale predsednika posle pitanja u čemu je problem Partizana i ko je kriv za sve ovo:
„Problem je u rezultatima. Krvi su fudbaleri, koji to nose! U stvari, nije to krivica, to je odgovornost. Mislim da imamo dobar tim. A zamislite kakav bih ja bio predsednik ako bih pred naredne dve utakmice rekao da imamo loš tim“.

Podsetio je Vučelić da je „zadatak uprave bio da posle niza godina reši pitanje stadiona, što je uspešno završeno“, međutim, to je samo jedan do planine problema koji opterećuju klub. Oni najveći su finansijski.
„Partizan četiri godine pre 2015. nije uopšte imao sponzora. Sad ih ima nekoliko. U međuvremenu smo uložili oko 1.500.000 evra u kupovinu autobusa, izgradnju Blatuše, terana u SC „Zemunelo“, pokrili smo i druge investicije… Platli smo 10.600.000 evra starih dugova, za transfere obavljene 2010. i 2011, vezane da provizije menadžerima za Savića i Jovetića. Bilo je vreme da i to sumiramo“.

Navijače zanima i kakva je trenutka finansijska situacija.
„Kad smo preuzimali Partizan, izvršena je revizija dve respektabilne revizorske kuće, jedne strane, jedne domaće, ustanovljen je presek dugova, pokazalo se da na onih 15.000.000 ima još 7.000.000 evra. Govorio sam, ali uzalud. I sad je uzalud za većinu vas (novinara, op. au). Pre dodatnog preseka ne mogu reći, ali sigurno je dug manji od 22.000.000 evra. Govorim o faktima. Može svako od vas da misli šta hoće o igri Partizana, ali nema pravo da laže. A ja sam rekao istinu, da smo zbog UEFA rešili pitanje monitoringa. Prošli smo sve inspekcije, to su stroga pravila“.

Umesto zaključka:
„Rezultatima nismo zadovoljni, smatramo se odgovornima, ali o ostavkama nismo razmišljali. Takođe, ne smatramo da su za ovo krivi igrači, ni stručni štab. Jednostavno, takve stvari se u sportu dešavaju. Nismo bili naročito slavljeni ni posle duple krune, napadani smo, to je opšti stav dela javnosti. Samo vas molim da o činjenicama vodite računa“, pručio je Milorad Vučelić, predsednik Partizana