ZASLUŽENO: Mitrović na leto PRELAZI u jedan od NAJBOLJIH klubova u PREMIER LIGI!

Srbin je velika želja Spursa

Posle dva prelazna roka u kojima nije doveo nijedno pojačanje, Totenhem se sprema za letnje kupovine koje su mu neophodne. Očigledno je da su Spursi platili cenu pasivnosti na fudbalskoj pijaci i da su u finišu sezone posustali u trci ttiulu, dobrim delom i zahvaljujući užem igračkom kadru od Liverpula i Mančester Sitija.

Zato se uveliko kuju planovi za leto, a ostrvski mediji barataju listom pojačanja koja je Poektino odredio za sledeći prelazni rok. Na toj listi se nalaze četiri imena među kojima je i Aleksandar Mitrović. Plan je da se kupovina pojačanja finansira od prodaje Kristijana Eriksena i Tobija Aldervajrelda. Eriksen odbija sve ponude za produžetak ugovora i narednog leta će najverovatije primorati klub da ga proda u Real ili Barsu. Slična je situacija i za Belgijancem. On takođe ulazi u poslednju godinu ugovora, ima fiksnu otkupnu klauzulu od 30.000.000 evra i najverovatnije će preći u Mančester Junajted. Od ta dva transfera će Spursi inkasirati minimum 100.000.000 evra i to će biti dovoljno da finansiraju kupovine.

Pored Mitrovića, na listi Totenhemovih želja su još Džek Griliš iz Aston Vile, Karlos Soler iz Valensije i Džerod Bouven iz Hala.

Totenhem je Mitrovića želeo još zimus, Srbin je tada imao i bogate ponude iz Kine, ali Fulam nije želeo ni da čuje za prodaju jer je još imao neke solidne šanse u borbi za opstanak. Međutim, Fulamov je od tada izgubio skoro svaku nadu za opstanak i na leto će morati da proda neke od najboljih igrača, a Mitrović je najtraženiji među njima.

Poketino je spreman da iskoristi šansu i da uđe u pregovore sa gradskim rivalom. S obzirom da je Fulam letos platio preko 30.000.000 evra za srpskog napadača, verovatno će makar istu cenu traži i prilikom prodaje. Što opet ne bi trebalo da bude velika prepreka za Spurse. Njima je neophoidan napadač Mitrovićevog kalibra koji će pomoći Hariju Kejnu u špicu.

Na leto ističe ugovor iskusnom Ljorenteu, odlazi i neupotrbeljivi Vinsent Jansen, tako da Totenhem ostaje samo sa Kejnom od klasičnih napadača. Naravno, to je i Son koji je često menjao Kejna kada ovaj ne igra, ali uglavnom mu je priordna uloga da igra u tandemu sa Englezom. Mitrović bi bio idealno rešenje… Naravno, pitanje je da li će Mitrović pristati na ulogu koja mu se pruža u Totenhemu jer će ona podrazumevati manju minutažu od one koju je imao u Fulamu.

Druga velika želja je Džek Griliš kojeg je Totenhem jurio i letos. Ako Aston Vila ne obezbedi plasman u Premijer ligu, Griliš sigurno napušta Vila Park jer je odavno prerastao Čempionšip, a Poketino ga izuzetno ceni i već u nekoliko navrata ga je tražio.

Isto važi i za Valensijinog mladog vezistu Karlosa Solera kojeg je Poketino takođe želeo u nekoliko prethodnih prelaznih rokova. Na listi želja je i mladi Džerod Bouven iz Hal Sitija, koji igra na poziciji krilnog napadača i predstavljao bi kalsično „totenhemovsko“ pojačanje za perspektivu.

Ostrvski mediji otkrivaju da u Totenhemu tinja sukob ozmeđu uprave i Poketina koji je jako nezadovoljan štedljivošću kluba i pasivnošću u poslednja dva prelazna roka. Uprava je svesna koliko je Poketino bitan za klub i obećala je da će mu na leto ispuniti neke želje. Spisak je već spreman…