ZVEZDA RAZBILA PARTIZAN: Tim iz LŠ pokazao KLASU!

Omladinci crveno-belih lako slavili na terenu najvećeg rivala – 3:1!

Prošle godine u Zemunelu je posle velikog preokreta stigla do pobedce vredne titule! Sada su juniori kluba sa Marakane na istom mestu najavili novi pohod na titulu. Lakše nego što se očekivalo Crvena zvezda je slavila u derbiju 18. kola Omladinske lige Srbije (3:1), i ostala u trci sa Čukaričkim, Vojvodinom i Brodarcem.

Partizan nije uspeo da ponovi partiju sa jesenjeg derbija u Ljutice Bogdana. Istina, crno-beli očigledno nisu nameravali da se bore za najviši plasman, pošto su Kokira prosledili na pozajmicu u Teleoptik, dok je Strahinja Pavlović priključen prvom timu.

Zvezda je delovala mnogo organizovanije i taktički pismenije. Crveno-beli su visokim presingom udavili večitog rivala, i posebno dominirali u prvom poluvremenu. Crno-beli su preko Radivoja Bosića imali jednu šansu u prvih 45. minuta. Ostalo je pripšalo Zvezdi.

Sevalo je sa svih strana pred golom crno-belih. Mrežu domaćina otvorio je Njegoš Kupusović već u 12. minutu kada je lobovao istrčalog golmana crno-belih. Veliku šansu propustio je Jočić, dva puta je morao mnogo bolje da reaguje kapiten crveno-belih Strahinja Eraković, koji je dominirao u odbrani Crvene zvezde.

Početak nastavka nagovestio je inicijativu crno-belih. Golman gostiju Gordić odbranio je zicer Čoliću. Crno-beli su odmah kažnjeni.

Strelac vodećeg gola Kupusović je lepo prošao po strani poslužio Velikića koji je bio precizan sa pet metara.

Delovalo je da je Zvezda spsolutni gospodar situacije. Istina, presing crveno-belih nije bio više tako energičan i precizan. Partizanu je vratio nadu Lazar Pavlović u 70. minutu. Ipak, neizvesnosti nije bilo.

Usledio je poslednji Zvezdin udarac. Dubinsku loptu sa Zvezdine polovine odlično je primio Bogdan Jočić, potom je driblingom bacio na patos direktong rivala i prubušio Partizanovu mrežu.

Razlika između prva četiri tima na tabeli omladinske lige Srbije je samo četiri boda. Zvezdu čeka velika borba sa trenutnim liderima, Vojvodinom i Čukaričkim, dok je odmah iza crveno-belih Brodarac.