ZVEZDAŠ DONEO POBEDU: Strašan MEČ u Evrokupu!

Ekipa Unikahe napravila je najveći preokret u tekućoj sezoni Evrokupa i to u najboljem mogućem momentu. Lesor „prikucao“ za brejk u Berlinu.

Izuzetno uzbudljiv meč viđen je večeras u Berlinu. Alba je prokockala dobijenu utakmicu i dozvolila Unikahi da napravi najveći preokret u tekućoj sezoni Evrokupa.

Španski sastav slavio je u prestonici Nemačke rezultatom 91:90 (17:29, 22:29, 27:12, 25:20) iako je u završnici prvog poluvremena Alba imala 21 poen prednosti.

Nastavak susreta doneo je veliki preokret. Unikaha je utakmicu uvela u sporiji ritam, igrači su pogađali važne šuteve, a dobrom odbranom zaustavljeni su napadi Albe.

Već u završnici trećeg kvartala gosti su stigli do egala, a na početku poslednje deonice i do prve prednosti na utakmici. Sredinom poslednje četvrtine usledila je nova kriza u igri Unikahe. Domaćin je serijom 10:0 došao do šest poena prednosti (90:84) ali se onda „ugasio“.

Za minut i po igre Alba nije uspela da postigne nijedan poen, a Unikaha je iskoristila kockanje stratega domaćeg tima i ofanzivnim skokovima protiv niske petorke prelomila meč.

Završni udarac domaćinu zadao je bivši košarkaš Crvene zvezde mt:s Matijas Lesor koji je posle promašaja Brajana Robertsa poleteo i „prikucao“ loptu u obruč!

Pokušala je Alba za 2.2 sekunde da stigne do poena i trijumfa, ali je pokušaj Rokasa Gedraitisa završio na obruču pa je gost napravio „brejk“ i stigao na korak od plasmana u polufinale.

U redovima Unikahe najveći teret izneli su Matijas Lesor (18 pts, 7 sk), Adam Vačinski (17 pts, 3 as) i Dragan Milosavljević (10 pts, 4 sk, 2 as), dok je u ekipi Albe najefikasniji bio Pejton Siva sa 14 poena i 7 asistencija. Dabl-dabl učinak zabeležio je Martin Hermanson (13 pts, 10 as).

Revanš u Andaluziji na programu je za tri dana.