GRCI U ABA LIGI: Zna SE i KADA!

Skupština ABA lige posle finala

Sve je bliži Olimpijakos pristupu ABA ligi. Ono što je u prvi mah delovalo kao fikcija, kao igrarija crveno-belih za domaću upotrebu u sukobu sa Panatinaikosom, sada se ispostavlja kao veoma izvesna realnost.

Kako je otkrio direktor ABA lige Krešimir Novosel vrlo brzo, već za nekoliko dana će se znati da li će Olimpijakos biti od naredne sezone deo takmičenja „na Jadranu“.
„Nije tajna, ljudi iz Olimpijakosa su obišli vodeće klubove takmičenja, koji su ujedno i vlasnici lige i razgovarali su s njima. Rekli su da su zainteresovani da u naredne dve-tri godine budu deo ABA lige. Sada je sve na klubovima. Imaćemo Skupštinu do kraja meseca, kada se završi finalna serija plej-ofa, čućemo kakav je stav klubova i videćemo da li ćemo ići u dalje razgovore sa Grcima“, rekao je Novosel za Arenusport.

Kako su grčki mediji objavili pre nekoliko dana, vodeći klubovi ABA lige: Crvena zvezda, Partizan, Budućnost, Cedevita i Cibona su navodno dali zeleno svetlo da im se pridruži Olimpijakos, tako da se očekuje da klub iz Pireja bude, kao nekada Makabi, novi član takmičenja od jeseni.

(FOTO: Starsport)