NEVEROVATNO: Budućnost ZAHTEVA ovo od Zvezde?!

Ko na koga treba da se ugleda?

Košarkaši podgoričke Budućnosti su posle 0:2 u Beogradu uspeli da sa dve pobede pred svojim navijačima izjednače na 2:2 u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde i tako dođu u priliku da naprave veliki preokret i ipak odbrane šampionsku titulu.

Ali, od početka ove serije tema je i atmosfera na tribinama i ponašanje navijača i jedne i druge ekipe. Najpre se trener Podgoričana Jasmin Repeša žalio na “atmosferu linča“ u “Pioniru“, a onda su usledile i skandalozne scene u trećem meču u “Morači“, pa je Budućnost kažnjena suspenzijom dela tribina za četvrti meč.

Upravo taj četvrti meč Podgoričani u današnjem saopštenju navode kao primer atmosfere kakvu očekuju i u ponedeljak u “Pioniru“, kada se bude odlučivalo o tituli prvaka.

Saopštenje je potpisao direktor kluba Slavko Radulović i u nastavku ga prenosimo u celini.

“U susret odlučujućem meču za šampionski pehar ABA lige, fokus sportske javnosti koji prevazilazi regionalne okvire je usmeren na finale ovog takmičenja, na žalost, ne samo zbog sportskih rezultata, nego i zbog tenzije koja ih prati.

To je rezultat prethodne tri utakmice na kojoj smo bili svedoci nemilih scena koje ne priliče sportu – dve utakmice odigrane u Beoradu i treće na kojoj je pokazan revolt naših navijača kao odgovor na njih.

Četvrta, sinoćna utakmica je nedvosmisleno pokazala da su Budućnost Voli i naši navijači, u pravom sportskom duhu, dali sve od sebe da tenzija bude prevaziđena i da meč protekne bez ikakvih incidenata, u atmosferi za pamćenje.

Očekujemo da će u petom meču naš protivnik Crvena zvezda pokazati isti nivo odgovornosti i da će povedeni našim primerom preduzeti sve mere da finalna utakmica protekne u bezbednoj, sportskoj atmosferi, bez obzira na krajnji rezultat.

ABA liga je naše najznačajnije regionalno takmičenje. Imajući u vidu specifičnost našeg podneblja, ona je više od sporta. Ujedinila je naš region i svi mi iz klubova koji je čine imamo veliku odgovornost i obavezu da međusobnim uvažavanjem i poštovanjem pravila sprovodimo njenu misiju.

Iz tog razloga, svi mi u Klubu, a naši navijači su nas pratili u tome, dali smo sve od sebe da prevaziđemo sve što je na naš teren donelo podele i sukobe kojima tu nije mesto i da pokažemo da ćemo na našem terenu tome stati na kraj.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svojim navijačima na tome što su pokazali svoju pravu sliku i u pravoj sportskoj atmosferi bili dobri domaćini Crvenoj zvezdi, a našem klubu vetar u ledja.

Posebnu zahvalnost upućujemo Varvarima, koji su bili naš šesti igrač i ponovo pokazali kako se srcem bodri svoj klub.

KK Budućnost Voli

Direktor, Slavko Radulović“.