PROČULO SE: Partizanu IDE pozivinica za Evroligu!?

Grobari u transu.
Direktor ABA lige Krešimir Novosel veruje da će naredne sezone naš region imati dva predstavnika u Evroligi. O tome se do sada stidljivo pričalo, ali nakon što je Valensija osvojila Evrokup to bi zaista moglo da se dogodi, pa se ispostavilo da je predsednik Partizana Ostoja Mijailović imao pravo kada je najavio da će crno-beli možda igrati elitno klupsko takmičenje.

Španija u Evroligi ima četiri predstavnika, a s obzirom na to da je Valensija osvojila Evrokup i tim putem obezbedila sebi mesto u društvu najboljih otvorilo se dodatno mesto u eliti za sledeću sezonu.

– Imamo situaciju za sledeću sezonu, jer je Valensija osvojila Evrokup, te je tako stekla pravo na učešće u Evroligi, a ona ima svoja pravila da ne mogu više od četiri kluba iz iste zemlje nastupati u tom takmičenju. To mesto se sada otvara za pozivnicu. Što se tiče svega, mogu reći da postoji šansa za sledeću sezonu, ali moramo videti šta će o tome reći bord Evrolige. Mislim da smo glavni kandidati za tako nešto, uz VTB ligu i turski šampionat, jer Francuska i Nemačka su već dobile specijalne pozivnice – rekao je Novosel.

Ipak, sa druge strane ambasador ABA lige Žarko Paspalj nije bio toliko optimističan.

– Iskustvo mi kaže da će to ići teško. I nisam baš siguran da će doći do toga. Naravno, bila bi fenomenalna stvar, ali tu pozivnicu neće samo tražiti timovi iz ABA lige, nego i mnogo drugih evropskih ekipa – poručio je legendarni košarkaš.

Ovo znači da bi ukoliko Crvena zvezda osvoji ABA ligu, a Partizan zatraži specijalnu pozivnicu, oba večita rivala mogla da zaigraju u eliti naredne sezone.