ŠOK PRED DERBI: Zvezda PORAŽENA na Brdu!

Prvi poraz Crvene zvezde u ovoj sezoni Superlige!

Veliko iznenađenje napravila je danas ekipa Čukaričkog koja je u 32. kolu savladala Crvenu zvezdu sa 3:2!

Počelo je idealno za ekipu Crvene zvezde. Već u šestom minutu su crveno-beli uspeli da povedu, pošto je Vukanović protutnjao po desnoj strani, Šapić nije uspeo da ga prati, usledio je centaršut na ivicu peterca gde je usamljen bio Marko Marin koji rutinski šalje loptu u mrežu – 0:1.

Čukarički je u 14. minutu mogao do izjednačenja, kada je Luković odlično prošao po levoj strani, potom centrirao za Mudrinskog koji šutira zamalo pored desne stative Borjanovog gola. Bila je to odlična prilika za domaće.

Umesto izjednačenja “Brđana“, četiri minuta kasnije Zvezda je duplirala prednost. Opet Vukanović nezadrživ za Šapića, koji ga ovoga puta obara u kaznenom prostoru i po proceni sudije Stojilkovića, to je bio prekršaj za jedanaesterac.

Precizan sa bele tačke bio je El Fardu Ben, koji pogađa za 0:2.

Niko tada nije mogao ni da nasluti šta će nam doneti ostatak meča.

Ali, samo dva minuta kasnije, Čukarički uzvraća preko raspoloženog Mudrinskog, koji je ovoga puta odlično reagovao na centaršut sa leve strane i udarcem glavom savladao Borjana – 1:2.

Ni posle toga nije “mirisalo“ na iznenađenje, jer je Zvezda imala inicijativu i stvorila još dve prilike koje nisu iskoristili Ben i Marin, ali od 38. minuta stvari se komplikuju za lidera na tabeli.

Tada je Luka Stojanović prihvatio loptu na dvadesetak metara od gola gostiju, Čaušić mu je ostavio previše prostora, što fudbaler domaćih na pravi način koristi i snažnim udarcem šalje loptu u Borjanovu mrežu – 2:2.

Očekivala se Zvezdina reakcija u nastavku meča, ali drugi deo igre bio je znatno mirniji sve do 67. minuta, kada Docić odlično izvodi slobodan udarac sa desne strane, a Mudrinski još bolje reaguje pored danas dekoncentrisanog Gobeljića i preciznim udarcem glavom šalje loptu u mrežu za potpuni preokret – 3:2.

Zanimljivo je da trener Crvene zvezde Vladan Milojević ni posle toga nije uveo u igru Milana Pavkova, koji je ostao na klupi za rezerve.

Crveno-beli su u samom finišu izvršili jači pritisak, ali su se “Brđani“ odbranili i osvojili velika tri boda!

Čukarički: Stevanović, Bogosavac, Puškarić, Šapić, Stevanović, Birmančević, Docić, Kovač (od 76. Kopitović), Luković, Stojanović, Mudrinski (od 71. Tedić).

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Savić, Milunović, Stojković, Čaušić (od 86. Vulić), Jovančić, Ben (od 62. Simić), Marin, Ivanić, Vukanović (od 77. Jirka).