TOMIĆ JASAN: NE ZANIMAJU me ONI!

Zvezdin strateg u Morači razgovarao sa novinarima pre treninga

Mir, tišina i relaksacija. Glavni motivi u danu nakon poraza od Budućnosti i danu uoči novog megdana zakazanog za 19 časova u Sportskom centru Morača.

Košarkaši Crvene zvezde proveli su dan u rekuperaciji snage i emocija kako bi što spremnije dočekali možda i poslednji meč Jadranske lige za ovu sezonu. O porazu kao konačnom ishodu više se ni ne razmišlja, u glavama kompletnog stručnog štaba i svih učesnika finala u crveno-belom samo su detalji koje bi trebalo ispraviti i kako na najbolji način doći do pobede u Podgorici.
„Ono što moramo da promenimo u odnosu na prethodnu utakmicu jeste da ne možemo da imamo koncentraciju samo 25 minuta. Moramo da budemo koncentrisano 40 minuta, da sprovedemo u delo sve dogovore iz svlačionice i na sastancima i prenesemo na teren“, priča Milan Tomić novinarima u Morači.

Pričao je strateg crveno-belih o stvarima koje Crvena zvezda mora da promeni u taktičkom smislu.
„Moramo da sprečimo i kontranapad Budućnosti. Tu su napravili veliku prednost i jedan od faktora bio je Koti Klark, moramo da reagujemo bolje u odbrani. Što se napada tiče, od početka sezone znamo da na ovakvim utakmicama moramo da budemo dobri u oba smera da bismo došli do cilja. U analizi treće i četvrte deonice, videli smo da nam je napad bio jako loš. Odbrana nije bila toliko loša, koliko napad. Moramo da budemo pametni, da imamo veću brzinu u napadu, protok lopte i da biramo najbolje šuteve, a to je ono što nam daje protivnik“.

Na pitanje šta bi moglo da presudi u narednoj utakmici, odgovorio je:
„Na ovakvim utakmicama ne možemo da znamo šta će da presudi. Treba da budemo koncentrisani samo na košarku i da se bavimo samo ovim lepim sportom koji se zove košarka“.

Ekipa je i na trijumf Partizana u drugoj utakmici polufinala reagovala odlično, pa se isto očekuje i u petak uveče?
„Ekipa je spremna. Vodimo sa 2-1, u ovom trenutku ne treba da razmišljamo mnogo o porazu, moramo da napravimo analizu i da se spremimo za dobru utakmicu, da završimo finalnu seriju u Podgorici. Ne treba da se obaziremo ni na kakve druge stvari, svi ste bili u sredu na utakmici i videli šta se dešavalo. Ne bih hteo da komentarišem neke druge stvari osim košarke, kao neke moje kolege koje su to uradile posle druge utakmice“, završio je Tomić.