TVDĐAVA U SAN ANTONIJU PALA: NEVEROVATNE Jokićeve brojke!

Tvrđava u San Antoniju pala u najvažnije trenutku za Nagetse. Nikola Jokić dominirao, a njegovi brojevi u prve četiri utakmice serije su zadivljujuće.

Iako mlad, Nikola Jokić je po mnogo osnova već u istoriji Denvera. Svojim dostignućima dodao je noćas još jedno, prvi put od 2012. Denver je slavio u San Antoniju.

Ovo je dragocena pobeda, Nagetsi su na krilima sjajne partije Srbina vratili brejk, Jokić je ubacio 29 poena, imao 12 skokova, 8 asistencija. Tori Krejg je bio veoma koristan u odbrani, limiritao Vajta na 8 poena, pa se može reći da je Meloun sjajno spremio tim nakon razočaravajućeg poraza u trećem meču.

Poslednja pobeda Denvera u plej ofu u San Antoniju datira iz 2007. sada se stvari vraćaju na početak, 2:2 je, Denver opet ima prednost domaćeg terena, sledeći meč je u utorak u Koloradu.

Upitan posle meča gde je bio kada je poslednji put Denver slavio u San Antoniju, Jokić je odgovorio: „Verovatno sam negde jahao konje“.

On u ovoj seriji, svojoj prvoj u karijeri ima 20 poena, 12 skokova, 9 asistencija u proseku.

Hjuston je dobio u Juti, poveo sa 3:0, čini se da ćemo vrlo brzo videti kraj. Harden je šutirao očajno, pogodio je 3 od 20 šuteva, završio sa 22 poena, realizovao je 14 bacanja, imao 10 asistencija i 6 ukradenih lopti. I bez njegovih koševa, Roketsi su slavili u „Slanoj državi“. Domaćin je promašio 13 bacanja, i kada je Donovan Mičel počeo da promašuje, bilo je jasno da su u nevolji. U poslednjoj četvrtini kada je Harden konačno počeo da pogađa, Juti nije bilo spasa.

Ni povratak Blejka Grifina nije pomogao Detroitu. Poraženi su kod kuće od Milvokija, najbolji tim regularnog dela je na korak od polufinala. Bruk Lopez je ubacio 19 poena, iskusni centar, Midlton i Bledso su nadoknadili manjak poena kod Adetokumba koji je ušao u problem sa penalima. Na drugoj strani, Grifin željan košarke, 27 poena, 7 skokova i 6 asistencija, međutim, jasno je Baksi su mnogo bolji tim. Prva tri meča serije dobili su prosečno sa 24 poena razlike, vrlo je moguće da posao završe već u ponedeljak.

U prvom meču dana posle mnogo bure i napetosti, Filadelfija je i drugi put dobila u Bruklinu i sada ima šansu da kod kuće dokrajči Netse.

Rezultati:

Bruklin – Filadelfija 108:112 (1:3)
Juta – Hjuston 101:104 (0:3)
Detroit – Milvoki 103:119 (0:3)
San Antonio – Denver 103:117 (2:2)