NEVEROVATNO: Oni NE ŽELE da se VRATE da igraju za Srbiju?!

Ovo niko nije očekivao.
Marko Grujić, vezista Liverpula koji je minulu sezonu odigrao u Herti kao pozajmljen igrač, neće se vratiti u nacionalni tim ni posle smene Mladena Krstajića, saznaju „Novosti“. Grujić je odustao od igara za Orlove optuživši Krstajića da ne govori istinu povodom njegovog neodazivanja na poziv mlade reprezentacije.

Ipak, pomenuti izvor prenosi kako Grujićev status ne menja ni smena selektora obzirom da igrač ima dublji problem sa Fudbalskim savezom Srbije.

Grujić se ne nalazi ni na spisku mlade reprezentacije za predstojeće Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu koje počinje u nedelju. Selektor Orlića, Goran Đorović, istakao je odličan odnos i komunikaciju sa Grujićem, rekavši da je razlog njegovog odsustva iz nacionalne selekcije želja Herte koju razume.

Posle toga oglasio se i Slaviša Kokeza koji je slučaj izneo na drugačiji način.

– Posle povratka sa SP Marko Grujić nije bio pozvan za “A” tim, već je bio na spisku mlade reprezentacije. Selektor Goran Đorović više puta je pokušavao da stupi u kontakt s Grujićem. Rečeno mi je da ga je zvao telefonom i da se Grujić nije javljao. Posle toga smo dobili zvanično pismo od Herte sa zahtevom da se Marko Grujić oslobodi obaveza da bi se adaptirao na sredinu. Konkretno mi je rečeno da je tim svojim postupcima indirektno odbio da igra za mladu reprezentaciju. Sami zaključite da li je odbio da i gra za reprezentaciju, ili nije – poručio je Kokeza.

“Novosti” pišu da je sporan i Nemanja Matić, koji na “kulturan način zahvaljuje na svakom pozivu”. Fudbaler Mančester junajteda je zvanično povređen, ali pitanje je da li je to jedini razlog nedoslaska na poslednju akciju “orlova” ili je Matić rešio da se povuče iz nacionalnog tima.

Srbija je u potrazi za novim selektorom, a mediji spekulišu da je najozbiljniji kandidat za preuzimanje klupe Slaviša Jokanović, bivši menadžer Fulama.