Ovo su maniri velikog gospodina: Dušan Tadić iskreno o Delijama

Fudbaleri Ajaksa su preko APOEL-a izborili ulazak u Ligu šampiona, a jedan od junaka revanša bio je Dušan Tadić.

Lider Srbije i Kopljanika je najavio žreb posle uspešnog plej-ofa, a na pitanje koga bi voleo u grupu, odgovorio je kao iz topa.

– Volim da igram protiv jakih timova, svejedno je, ali bi bilo lepo da se sastanemo sa Crvenom zvezdom. Imaju fantastične navijače, kao i mi ovde u Amsterdamu. Navijači Ajaksa su još jednom bili sjajni, i oni su zaslužni što svake godine igramo Ligu šampiona – rekao je Tadić.

On je dao gol u 80. minutu za 2:0 i time je konačno slomio otpor Apoela, iako su mnogi bili kivni što Ajaks mora da prođe kroz kvalifikacije, a prošle godine je bio na pragu finala.

– Ovaj dvomeč bio nam je jako važan, slavili smo jer smo imali veliki cilj, i hoćemo da podignemo lestvicu još više u Ligi šampiona, ali idemo korak po korak, prvi smo ostvarili, sada želimo da prezimimo u takmičenju.

Posebno je pohvalio Tadić Dejlija Blinda.

– On je naš Bekenbauer, od njega počinje izgradnja naše igre, moram da zahvalim i FS Holandije, koji nam je odložio utakmicu Nismo morali da igramo i imali smo nedelju dana da novu formaciju za Apoel uvežbamo na treningu.