ŠOK: Amerikanci PROMENILI SVE za Mundobasket!

Oglasili se reprezentativci, znaju šta moraju da urade.

Reprezentacija SAD, predvođena Gregom Popovićem, moraće u potpunosti da promeni stil igre na predstojećem Mundobasketu, a reprezentativci su složni u oceni da usled brojnih otkaza najviše prostora za napredak imaju u odbrani.

Podsetimo, trener San Antonija se suočava sa brojnim otkazima pre početka i za vreme priprema, pa mnogi postavljaju pitanje da li su Ameri uopšte prvi favoriti za zlato.

– Čujemo žamor sa strane, ali koncentrisani smo jedino na sebe, na to da nas 14 postajemo bolji, da se uigravamo na terenu i van njega. Motivisani smo da nastavimo sa zlatnim medaljama, kao timovi koji su osvajali svetske šampionate i trofeje na olimpijskim igrama pre nas. To jurimo – rekao je Harison Barns, krilni igrač Sakramento Kingsa.

Sada mnogih napadačkih zvezda koje su tada igrale – nema, ali se Drim tim oslanja na drugu stranu terena.

– Mislim da možemo defanzivno da budemo elitni tim, mislim da je to stvar koju će ljudi videti više kada počne takmičenje – smatra Kajl Kuzma, košarkaš Los Anđeles Lejkersa, dok bek Juta Džeza Donovan Mičel tvrdi da mnogi protivnici igraju zajedno od 12, 13. godine života.

Izvor: srbijadanas.com