SALE ODLUČIO: Navijači BESNI na ovu ODLUKU?!

Srpski centar blistao u pobedi nad Angolom.
Posle ubedljive pobede nad Angolom u prvom kolu Svetskog prvenstva, košarkaši Srbije u ponedeljak se sastaju sa Filipnima koji su pretrpeli katastrofu protiv Italije na premijeri.

Jedan od najboljih u prvom trijumfu Srbije, bio je centar Nikola Jokić. Prva zvezda Denvera je više delovao po krilu, iako većina navijača Orlova smatra da mu najbolje odgovara centarska pozicija. Tim povodom selektor Đorđević odlučio je da progovori na kom mestu Džoker treba da igra.

– U nekoj košarci koja se igra sada postoje unutrašnji i spoljni igrači. Da li je to 4, 5 ili 3, 4 i 1, 2 zovite to kako hoćete. Na nama je da rešavamo situacije na terenu, nezavisno kakve petorke stavimo na teren. Protiv Angole smo imali i priliku sa Birčevićem na „tri“, takođe, Bjelica je igrao to u Atini. Njihova polivalentnost i njihovi ekstra kvaliteti mi daju šansu da mogu da probam neke stvari na koje nije lako odgovoriti sa druge strane. Pričali smo o njihovoj visini koja nas nije usporila. Ma kakva petorka da je na terenu, mi igramo brzo – rekao je Ðordević i otklonio svaku dilemu oko Jokićeve pozicije.

izvor: srbijadanas.com