ČUDNO: Crveno-beli u PROBLEMU, šansa za Partizan!

Predstojeći derbi Vojvodina dočekuje sa četiri boda više i u mnogo boljoj atmosferi od Partizana. Ali…

Partizan je juče na Banovom brdu doživeo novi težak udarac u domaćem prvenstvu, poražen je od Čukaričkog sa 2:1, a par sati kasnije Vojvodina je na svom terenu savladala Inđiju sa 1:0.

Već u subotu u Humskoj, Partizan dočekuje Vojvodinu u derbiju 15. kola Linglong Superlige, a posle meča sa Inđijom trener novosadskog superligaša Nenad Lalatović priznao je da njegova ekipa još uvek ne igra onako kako on želi i to mu je “veliki problem“ pred gostovanje u Humskoj.

S tim u vezi, kao jedno od rešenja, Lalatović je najavio i angažovanje novih pojačanja tokom zimskog prelaznpg roka.

“Sada nastavljamo sa teškim ritmom, jer nas čeka derbi protiv Partizana. Pošto sam došao tek dvadesetak dana pred početak prvenstva, ovog leta ekipa nije prošla onakve pripreme kakve ja inače sprovodim, a to je bitno za taj visoki presing na protivničkoj polovini, koji uvek tražim od svojih igrača, jer nema razloga da rivalu dozvolimo da iznese loptu na našu stranu terena.

Međutim, to mogu da rade samo jako spremne ekipe i, u ovom trenutku, to je naš veliki problem.

Nadam se da ćemo to rešiti u decembru, kada ćemo sigurno dovesti dva-tri prava superligaška igrača kako ne bismo strepeli u borbi za Evropu, jer Vojvodina kao klub, Novi Sad kao grad i naši navijači apsolutno zaslužuju da gledaju svoj tim na evropskoj sceni.

U poslednja četiri puta kada je igrala kvalifikacije za Ligu Evrope, Vojvodina je čak tri puta, pod vođstvom Marka Nikolića, Zlatomira Zagorčića i mene, uspevala da dođe do plej-ofa, a ja se nadam da to ponovo možemo, jer severu Srbije treba tako nešto“, istakao je Lalatović, a prenosi klupski sajt Vojvodine.

Ipak, i pored pomenutog probema, Lalatović od svojih igrača očekuje povoljan rezultat protiv crno-belih.

“Partizan apsolutno ima jako kvalitetan tim. Možda ima neki problem kada igra na strani, ali kod kuće igra jako dobro i kvalitetno, što smo mogli da vidimo i protiv jednog Mančestera.

Očekuje nas jako teška utakmica, ali mi tu nemamo šta da izgubimo. Idemo tamo da se razigravamo i svaki rezultat osim poraza biće uspeh za nas.

Naravno, s obzirom na to da smo treći na tabeli, ja kao trener tamo idem sa mnogo samopouzdanja, a isto tako moraju da razmišljaju i moji igrači“, napominje Lalatović.