NACILJAO TREJD: Bogdanović ODLAZI kod NJEGA!

Jasno je zbog čega je Bogdanović odbio ponudu Kingsa, nije samo novac u pitanju. Kakav je Srbinov plan i gde bi mogao da završi?

Jedan od prošlogodišnjih rukija koji nije produžio ugovor i uzeo mnogo veći novac je Bogdan Bogdanović. Verovatno znate da je Badi Hild potpisa novi ugovor, četiri godine oko 100 miliona dolara, da je Divac zadržao i Harisona Barnsa, da je Ariza još dve godine u Kingsima.

Bogdanović je odbio da potpiše obavezu u naredne četiri godine,. Divac mu je nudio nešto više od 50 miliona za četiri sezone, ali su agent i igrač odbili tu inicijativu franšize.

Razlog je to što Bogdanović postaje ograničeno slobodni agent narednog leta, tržište će biti mnogo slabije nego letos, može da dobije veći novac. Kingsi bi onda morali da izjednače najbolju ponudu, pitanje je s obzirom na finansijske limite koliko mogu da pariraju, tim pre što će narednog leta morati da se pobrinu za Marvina Baglija koji je bio drugi pik drafta 2018.

Priča se da Bogi nije zadovoljan ulogom šestog čoveka, pa ako je sve ovo tačno, Sakramento će probati da trejduje Bogdanovića kako bi dobili nešto.

Priča se da su Niksi spremni da ponude veliki novac Srbinu, oni su u svom valjda milionitom pokušaju da naprave novi tim, doveli su dva šutera, Vejna Elingtona i Redžija Buloka, ali samo privremeno, traže mlađeg igrača za budućnost. Za sada je to ideja, ali sigurno da će Bogdanović imati mnogo ponuda, već je etabliran, Mundobasket je samo uverio Amerikance da u 27. godini ulazi u svoje najbolje dane i da bi mogao da ima bitnu ulogu u svakom timu, pogotovo onima koji tek grade ekipu.

U svakom slučaju, do februara će se nešto teško promeniti, i dalje se pitaju Kingsi, ali stiče se nekako utisak da je Bogdan sve dalje od Sakramenta.