NAVIJAČI U ČUDU: Trinki PROGOVORIO o povredi najboljeg IGRAČA!

Pobeda Partizana.
Košarkaši Partizana savladali su na svom terenu ekipu Lokomotive Kuban u četvrtom kolu grupne faze Evrokupa. Trener crno-belih Andrea Trinkijeri istakao je posle novog trijumfa svog tima da je odbrana bila ključ današnje pobede. Takođe, italijanski stručnjak ni ne pomišlja o tome da je njegov tim rezervisao prvo mesto u grupi B.

– Čestitam mojim igračima na utakmici i pobedi. Igrali smo sa navijačima, imali smo lošu treću četvrtinu, ali njihov talenat je veliki. Uspeli su da se vrate u meč i igraju čvrsto. Mi smo pokušali da se vratimo u ritam u poslednjoj četvrtini. Na kraju smo uspeli da izvučemo maksimum i da se vratimo i pobedimo. Ne bih nikoga izdvojio. Tomas 12 dana nije trenirao i ne možeš sve na prevaru. Ova utakmica je bila zahtevna, ali je najbolji deo svoje igre on je ostavio za kraj. Pomogao je, kao i Mozli, kao i Rade Zagorac u odbrani. Ako moram nekoga da izdvojim moj personalni MVP je Markus Pejdž jer je odigrao jako mudro u završnici- rekao je Trinkijeri.

– Oni su ozbiljna ekipa, dobra pobeda i idemo dalje na putovanje. Možda si ti u drugoj fazi, ali idemo za Limož imamo dalje borbe, igramo odbranu. Skor kaže 4:0, sledeća utakmica će biti još teža, želim da preživimo ovaj deo sezone jer mnogo putujemo i ne treniramo toliko.

Timska odbrana je izbacila protivnika iz reketa i čini se da je to bio ključni detalj na ovom meču.

– Da to je odbrana koja je moj cilj, moderna košarka. Prvih 15 minuta smo bili top, posle prosečni, a onda na kraju jako dobri -rerkao je Trinkijeri.