NEVIĐENO: VAR je POGREŠNO presudio!

Ajaksovi navijači se ne smiruju posle poraza od Čelsija

Nije baš da igra teče uz VAR, ali video tehnologija je barem učinila da fudbal bude sasvim pošten. E pa, ispostavilo se da baš i nije tako. Sećamo se nesviranog penala nad Aleksandrom Mitrovićem na Mundijalu u Rusiji, ali u sudaru Ajaksa i Čelsija dobili smo i drugi način na koji bi sudije mogle da “ponište“ dobre stvari video-tehnologije.

Do sad smo gledali kako se selektivno primenjuje, sad je tu “odokativno“ povlačenje linija. Ajaksovi navijači su besni, snimak sporne situacije je pauziran u trenutku kad je lopta već dobrano odmakla od stopala Hakima Zijeha. I tad je Kvinsi Promes zaista bio najbliži Kepi Arizabalagi.

Međutim, da li je ofsajda i bilo baš u trenutku kad je Zijeh ispalio centaršut ostalo je nejasno, pa Ajaksovi navijači dana prave brojne fontaže koje naravno treba uzeti sa rezervom. To su navijači, ostrašćeni su, oni i mogu da budu. Uefi ovako nešto ne sme da se desi, ne pri rezultatu 0:0, posebno ne u utakmici koju je Čelsi na kraju dobio golom Mišija Batšuajija u 86. minutu.

Marsel Desaji, koji je bio stručni konsultant u studiju beIN Sportsa, najavio je da će on sa mesta Fifinog ambasadora potegnuti ovo pitanje u Svetskoj fudbalskoj federaciji, jer je kako sam kaže sasvim jasno da je ovo bila greška i da je problem za Ligu šampiona. Mada je i legendarni Francuz svestan da nije baš uvek lako izvući pravi frejm…
“Da bi video tačno sliku nekad ti treba dva minuta, nekad sat i po“, kaže Desaji.

To je tačno. Problem je samo što u očima prosečnog navijača nekako uvek ispadne da je bogatiji klub bolje prošao.