NIJE IMAO IZBORA: Jović je MORAO da bude VAN tima!

Selektor Srbije je otkrio i da li će ubuduće pozivati centarfora Real Madrida

Ljubiša Tumbaković je odlučio da još jednom progovori o precrtavanju Luke Jovića iz reprezentacije Srbije, makar za prethodnu akciju i mečeve protiv Litvanije i Paragvaja.

Selektor je ispričao šta se dogodilo i rekao da je bez obzira na njegovu mladost, potez koji je napravio vrlo nepromišljen, te da je zbog toga isključen iz tima.

– Vi ste tek posle mesec i po dana saznali problem koji se napravio oko njega. Kriterijumi profesionalnog fudbalera se znaju, takođe i patriotska odgovornost, a ja to pratim jer je deo mogo posla. Moja odgovornosti i zaduženje. Luka je sa jedne strane mlad momak, ali sa druge strane, iza njega je šest, sedam godina profesionalne karijere. I u jednom takvom profesionalnom odnosu postoje kriterijumi kojih svaki igrač mora da se drži. U situacijama kao sto je ova sa Jovićem ja postupam profesionalno i, logično, isključio sam ga iz tima – rekao je Tumbaković za „Srpski telegraf“.

Ipak, to ne znači da se mladi napadač neće vratiti u nacionalni tim.

– Šta će dalje da se desi, zavisi samo od Luke Jovića. Od njegovih nastupa u dresu Real Madrida i od kvaliteta njegovog učešća na tim utakmicama. I najvažnije od toga kakav će pristup ubuduće da ima prema reprezentaciji i kolektivu – zaključio je Tumbaković.