NOVI PROBLEMI: Zvezda u RASPADU?

Zvezda ponovo igrala na mahove, sjjna igra u trećoj četvrtini ipak je bila premalo za uspeh protiv tako snažnog rivala.

Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su večeras četvrti poraz u pet odigranih kola Evrolige.

Domaći Efes je pred svojim navijačima u Istanbulu opravdao ulogu favorita i trijumfovao rezultatom 85:70, što je vicešampionu Evrope četvrta pobeda od početka sezone u elitnom evropskom takmičenju.

Počelo je mini-serijom Vase Micića za vođstvo Efesa od 5:0 i kako je meč odmicao, prednost domaćina je lagano rasla,najviše zahvaljujući tandemu Micić-Larkin.

Zvezda je imala mnogo problema u napadu, veoma slabo je šutirala za tri poena (1/12 u prve dve četvrtine), a ni procenat u šutu za dva nije bio dobar, tek je u finišu drugog kvartala dostigao 50 posto.

Efes je tokom prvog poluvremena imao i 15 poena viška (29:14), a po završetku druge četvrtine na semaforu je stajalo 38:26 u korist domaćina.

Delovalo je da će Efes rutinski dobiti ovaj meč, ali Zvezda se budi u trećoj četvrtini. Domaći su početkom ovog perioda poveli sa 16poena razlike (47:31), a onda je usledila Zvezdina furiozna serija od 20:2, koju su svojim poenima režirali Lazić, Davidovac, Lorenco Braun, Odžo i Perperoglu.

Zvezda je tada prvi put povela sa 51:49, posle poena Perperoglua sa linije slobodnih bacanja, ali to je praktično bilo sve od crveno-belih u ovom meču.

Već do kraja treće četvrtine, Efes pravi seriju 7:0, a u poslednjih deset minuta, razlika u korist domaćina se vratila na nivo iz prvog poluvremena.

Vasa Micić se večeras zaustavio na 26 poena (5/8 za dva, 4/6 za tri) i pet asistencija, a Larkin ga je pratio sa 13 poena.

U Crvenoj zvezdi, jedini sa dvocifrenim poenterskim učinkom bio je Lorenco Braun sa 18 postignutih poena (7/10 za dva 1/2 za tri poena).

Već u četvrtak Zvezda dočekuje ekipu Himkija, koja je večeras na svom terenu savladala Panatinaikos sa 103:86.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо