OTKRIVENO: Direktor OBJASNIO sve o situaciji sa Jovićem!

Sad je sve mnogo jasnije.
Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković nije pozvao zvezdu Real Madrida Luku Jovića za oktobarske utakmice jer je mesec dana ranije napustio kamp reprezentacije napustio zbog povrede. A pošto je samo četiri dana posle toga nastupao za Real Madrid protiv Levantea, Tumbaković je odlučio da kazni mladog fudbalera.

O tome kao o još mnogo tema sinoć je pričao sportski direktor FSS-a Vladimir Matijašević pred TV kamerama Arena sporta.

– Svaki igrač ima pravo da igra za Srbiju, stvarno nisam doživeo da neko neće da igra za Srbiju, ne znam šta je bilo u prethodnom periodu, znam iz priče. Oni su tu za nacionalni tim, a selektor sa nama svima okolo je tu da odredi ko će u datom trenutku biti njemu na raspolaganju. Uspeh svih nas u Savezu je što smo se dogovorili da svaki igrač treba da igra za svoju reprezentaciju, ako zaslužuje – rekao je Matijašević.

Direktor reprezentacije otkrio šta se dešavalo i šta će da bude sa Jovićem.

– Glupo je pričati o toj temi. Luka Jović ima 23 godine, talenat je, otišao je u veliki klub, u madridski Real. Čitam ovdašnje medije, vesti, to je “bum“ za našu malu zemlju. Ja mislim da treba pustiti Tumbakovića da radi svoj posao i da kodeks ponašanja mora da se prilagodi nacionalnom timu. Ja sigurno ne mogu odavde da izađem i da ne kažem doviđenja. To je malo ružno. On nije kažnjen, ja sam ga lično zvao, rekao sam mu da treba da se ustali u timu, a ta greška što je bila, to je bila neka dečačka greška. I on je čak rekao, svestan je da Mitrović daje golove. Luka Jović je dobar dečko i treba da igra za reprezentaciju u budućnosti, a da li će da bude pozvan sad, sutra, to je na selektoru – istakao je Matijašević.

izvor: srbijadanas.com