OTKRIVENO: GDE ćemo USKORO gledati Sadika?

Trener Partizana otkrio “skicu“ startne postave na Banovom brdu.

U poslednje vreme, Savo Milošević se retko odlučuje na neke veće promene u sastavu tima. Najboljih 11 se izdvojilo, a šef struke crno-belih iz meča u meč na domaćoj sceni uglavnom odmra jednog ili dvojicu igrača.

Protiv Spartaka je to bio Zoran Tošić, čije je mesto zauzeo mladi Filip Stevanović, a protiv Čukaričkog možda treba očekivati neku drugu promenu.

“Možda neće biti identičan sastav, ali ideja je da igraju najbolji“, istakao je Milošević.

Ono što je novinare posebno zanimalo na današnjoj pres konferenciji, jeste Miloševićev komentar o igrama Umara Sadika, najboljeg strelca crno-belih, čiji je učinak mogao da bude mnogo bolji da nije promašivao brojne izgledne prilike od početka sezone.

Trener crno-belih je i dalje uveren u kvalitet visokog napadača i već ga “vidi“ u nekom velikom inostranom klubu za godinu ili dve.

“Umar će biti fenomenalan igrač, on je na putu da to postane i sigurno će o postati. Vi ćete svi videti gde će on za godinu-dve da završi.

Videli smo i kroz treninge u Sloveniji da neće imati konstantnost koju očekuju navijači, mediji… ali nismo imali novac da dovedemo gotove igrače. Znali smo sa čime ćemo se suočiti i gledali smo da ono što imamo dovedemo na najviši nivo.

Bar to iskustvo imamo, kada ste negde stranac, uvek vam je potrebno da se adaptirate 4-5 meseci na novu sredinu, a mi njima nismo dali ni deset dana da se adaptiraju. Mislim da su nam svi stranci dali mnogo više nego što je bilo realno očekivati.

Možda je dobro da ne prorade svi odjednom. Sadik radi dobro za ekipu i ta posvećenost njegova će doći na naplatu, u to nema nikakve sumnje“, objasnio je Milošević.