PARTIZAN SILOVIT: Ovo se NIJE skoro DEŠAVALO!

Meč četvrtog kola Evrokupa.
Košarkaši Partizana odigralo su sajajno prvo poluvreme u prepunoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ gde posle 20 minuta igre vode sa 41:35 protiv Lokomotive iz Kubana u okviru četvgrtog kola grupe „B“ Evrokupa“.

Odlična igra Partizana već na startu meče gde su izabranici Andree Trinkijerija iskoristili svoju brzinu i posle nekoliko brzih kontri i polukontri za tili čas otišli na plus pet – 12:7. Ono što je bio problem u taboru crno-belih jeste defanzivni skok, međutim, sve to anulirano je poletnom igrom u napadu tandema Zagorac – Jaramaz koji je držao Partizan u konstatnoj prednosti tokom prve deonice.

Ono što je svakako iznenadilo mnoge gledao ce u dvorani jeste leteći Amerikanac u crno-belom taboru, koji je za razliku od ranijih mečeva gde je imao ogromnih problema sa slobodnim bacanjima, danas pogodio četiri od pet! Skako je kao po običaju i zaključao reket, čime je crno-belima vratio ravnotežu pod košem. na kraju prve deonice Partizan je vodio sa 24:18.

Crno-beli su nastavili sa odličnom igrom i u nastavku meča, a razlika je rasla iz minuta u minut. Sredinom druge četvrtine Partizan je stekao dvocifrenom prednost posle trojke Stefana Birčevića koja je izazvala erupciju radosti u prepunom Pioniru. Lokomotiva nije imala nikakvo rešenje na agresivnu odbranu bekovske linije srpskog predstavnika, a zakucavanje Jankovića donelo je i 12 koševa viška domaćem timu. Mozli i Tomas potpuno su zatvorili reket, pa su gosti šutevima iz daljine pokušali da pronađu put do koša crno-belih. U finišu duela gosti su došli do daha, a trojka Kalnietisa spustila je prednost Partizana na samo minus pet. Sve u svemu navijači Partizana mogu biti zadovoljni igrom svojih miljenika koji na poluvremenu vode sa 41:35.

PARTIZAN – LOKOMOTIVA KUBAN 41:35 (24:18, 17:17)

DVORANA: Aleksandar Nikolić

SUDIJE: Pjotr Pastušijak (Poljska), Rain Perandi (Estonija), Uže Tepenije (Francuska)

Partizan: Volden, Zagorac, Pejdž, Gordić, Parahovski, Jaramaz, Miletić, Veličković, Birčević, Janković, Tomas, Pejners, Mozli

Lokomotiva Kuban: Deker, Kamings, Motovilov, Fridzon, Apić, Kalnietis, Ivlev, Ilnitskij, Vilijams, Kulagin, Dolinin, Gerasimov, Martijuk, O’Brajant.