PORAZ ZVEZDE: Ovo je GLAVNI problem?!

Katalonci slomili crveno-bele u drugom poluvremenu.
Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u okviru četvrtog kola regularnog dela Evrolige u dvorani „Aleksandar Nikolić“ od Barselone sa 65:73 (16:12, 20:21, 13:24, 16:16) i na taj način zabeležili četvrti vezani neuspeh u svim takmičenjima. Odlično su crveno-beli odigrali prvo poluvreme, ali su u nastavku pali i dozvolili Kataloncima da mirno privedu meč kraju i ostvare novi trijumf.

Zvezda je izuzetno agresivno ušla u ovaj meč, nošeni hukom Delija sa tribina, potpuno su isekli svaki pokušaj napada Barselona, koja se zbog bezidejnosti uglavnom oslanjala na šut za tri poena.

Trener Katalonaca Svetislav Pešić, rotirao je dosta tokom prve deonice, ali bezuspešno. Zvezda je sa druge strane odigrala strpljivo i vodila, a kao po običaju najbolji je ponovo bio iskusni Startos Perperoglu. Rezultatom 16:12 u korist Zvezde rešena je prva četvrtina.

Nastavila je Zvezda sa igrom „na nož“ već u prvoj fazi odbrane, što je i jeste pravi način da se sruše rivali poput Barselone. Trojka Dobrića na startu druge deonice donela je crveno-belima prednost od 19:15, ali je zbog lošeg građenja svog obruča ekipa Andrije Gavrilovića dozvilila „raštimovanim“ Katalonicima da se iz drugog, odnosnog trećeg napada brzo vrate u ovaj duel šutevima izvan linije 6.75.

Sjajno je igrala Crvena zvezda sve do finiša drugog dela i vodili u jednom trenutku sa 13 poena prednosti, međutim, Barsa se za tili čas vratila i na odmor otišla sa minusom od tri poena – 36:33. Pored sjajne igre Zvezde prvo poluveme je obeležio i povratak Ognjena Kuzmića na parket, koji se vratio posle teške saobraćajne nesreće koju je doživeo 14. jula ove godine. Odmah po ulasku u igru postigao je poen.

Barselona je sredinom treće četvrtine preokrenula rezultat i zaigrala daleko kvalitetnije. Zvezda je ušla u ozbiljan problem kada je napad u pitanju, dok su u odbrani izgubili ravnotežu u skoku. U redovima katalonaca dominirao je Nikola Mirotić, koji je sa 17 poena u tom trenutku bio ubedljivo najbolji akter na terenu.

Do kraja treće deonice gostujući tim je nastavio sa odličnom igrom i uspeo da pred ulazak u poslednju deonicu dođe do maksimalnih plus osam – 56:47.