SKANDAL U ITALIJI: Oglasio se i LIČNO on!

Pravo „pomračenje uma“ nekadašnjeg reprezentativca Francuske.

Fudbaler Fiorentine Frank Riberi izvinio se danas što je gurao pomoćnog sudiju posle poraza od Lacija u italijanskom prvenstvu.

Fiorentina je juče izgubila sa 1:2 od Lacija, a pobedonosni gol je u 89. minutu postigao Ćiro Imobile. Pre gola, fudbaleri Forentine tražili su od sudije da dosudi prekršaj u njihovu korist, ali sudija nije prekinuo igru.

Riberi je posle utakmice protestovao, a televizijske kamere zabeležile žestoku raspravu sa pomoćnim sudijom. Takođe, na snimku se vidi kako Francuz u dva navrata gura pomoćnog sudiju Mateu Paserija, nakon čega su ga odvukli članovi stručnog štaba Fiorentine.

Riberi je dobio crveni karton zbog kontakta sa sudijom i čega ga duža suspenzija.

„Izvinjavam se saigračima, treneru i navijačima. Izvinjavam se i gospodinu Paseriju, pošto sam na kraju utakmice bio vrlo uznemiren i nadam se da će shvatiti u kakvom sam bio raspoloženju“, naveo je Riberi na Tviteru.

U Fiorentini su nezadovoljni jer sudija Marko Gvida nije koristio VAR tehnologiju i pogledao snimak sporne situacije.

„Zašto nije pogledao? Svi smo stajali oko četiri minuta i čekali VAR da vidimo da li će pogledati ili ne. Da je samo pogledao, trajalo bi minut ili dva duže, ali makar bismo bili sigurni“, rekao je trener Fiorentine Vinčenco Montela.

Riberi je ovog leta kao slobodan igrač prešao u Fiorentinu, posle 12 godina u Bajernu iz Minhena. On je u devet utakmica za „ljubičaste“ postigao dva gola i imao je dve asistencije.