STIŽE U NEMAČKU: Srbin je GLAVNA meta VELIKOG kluba!

Bavarci traže zadnjeg veznog za januar

Posle pet godina Bajern ponovo kuca na vrata Nemanje Matića. Nije se desilo tog leta 2014. godine da srpski vezista pređe u redove nemačkog giganta, ali možda hoće ovog januara.

Iako je u Mančester junajtedu pao u drugi plan, Matić i dalje uživa status igrača za najveće evropske klubove. I kako piše Bild, a prenose ostali nemački mediji, Bajern razmatra opciju da već na zimu pošalje ponudu za Srbina, kojem na leto ističe ugovor sa Englezima.

Bajern ima velike probleme u defanzivi. S jedne strane, povrede prave velike muke treneru Niku Kovaču, a kako tvrde Nemci, pozicija zadnjeg veznog nije dovoljno dobro pokrivena i otud pljušte golovi u mrežu Bajerna, sa čim u Minhenu ne mogu da se pomire. Traže se nova rešenja, a jedno koje se razmatra je Matić.

Na prvi pogled, Bajern u sredini terena ima Tijaga, Gorecku, Martineza i Tolisa i deluje da mu još jedan igrač nije neophodan. Ipak, po dva primljena gola protiv Olimpijakosa, Augzburga, Hofenhajma, Totenhema i Paderborna govore da tu nešto baš i ne štima, da prostora za popravke svakako ima.

Imaće Bajern rivala i ako krene po Matića. Dugo se već piše i u Italiji i u Engleskoj da je srpski vezista na listi želja Intera za zimski prelazni rok. Antonio Konte je ta „karika“ na koju Neroazuri računaju.