BBC O PARTIZANU: Izdvojili su JEDNOG igrača!

Večeras će igrati na „Old trafordu“.

Partizan gostuje večeras od 21 čas na „Old trafordu“, a kao svojevrsnu najavu za ovaj meč čuveni „BBC“ je objavio tekst o Sejdubi Sumi pod naslovom „Od deteta fristajlera u Gvineji do igranja na Old trafordu“.

Oni su ispričali njegovu čudesnu priču o tome kako su ga primetili kao dvanaestogodišnjaka.

Uzeo ga je Ajaks iz Kejptauna, a predsednik tog kluba u to vreme, Džon Komitis, je video dečaka kako žonglira tenisku lopticu kada je taj klub gostovao u Gvineji.

„Kada vam kažem da nisam video da je loptica pala više od tri puta u pola sata, da li biste mi verovali? Upotrebljavao je levu nogu, desnu nogu, kolena, leđa, sve. Došao je trener Gordon Ingesund i pitao me je da li sam ga video, odmah smo se dogovorili da ga pozovemo. Bio je stidljiv, rekao mi je da ima 12 godina i odmah smo mu dali veliku loptu. Odmah je i počeo da žonglira. Gledali smo prvo kako igra mali fudbal, niko nije mogao da ga uhvati. Neverovatan je bio“, rekao je Komitis.

Bilo je problema da se prebaci u Južnu Afriku, tek u svojoj 14. godini je stigao u Kejptaun, a Komitis je istakao da je samo jedan trening bio potreban sa ekipom U15 da se prebaci u U17 jer je bilo i više nego očigledno koliko je bio dobar.

Suma je zaigrao za prvi tim sa samo 16 godina, ali su usledile pozajmice i na kraju odlazak u Evropu što je on sam i želeo.

Otišao je u Slovačku, a nakon dokazivanja u Nitri prešao je u najveći slovački klub, Slovan, gde je bio i najbolji strelac. Dalji njegov put je veoma poznat svima nama u Srbiji.

„Velika je njegova priča“, rekao je Komitis za kraj…