GOSPODSKI POTEZ: Delijama će se SVIDETI izjava!

Utakmica 4. kola na programu u sredu.
Fudbalere Totenhema u sredu (21.00) očekuje utakmica 4. kola Lige šampiona protv Crvene zvezde. Pevci su nedavno na „Vajt Hart Lejnu“ bili ubedljivi, rezultatom 5:0, a na početku konferencije za medije menadžer engleskog tima Maurisio Poketino pričao je o Hjong-Min Sonu koji je za vikend ozbiljno povredio igrača Evertona Gomeša.

– Svim igračima Totehnema, svima nam je žao zbog toga, a drago mi je što je sa njegovom povredom sve u redu. Šaljemo mu najbolje želje, nadamo se da će se uskoro oporaviti. Son je u redu. Desilo se dosta toga i povreda i crveni karton i emotivno je sve to doživeo. Sada, posle par dana, on se dobro oseća. Smatram da je u dobroj formi – rekao je Poketino, a zatim je stigla i vest da je crveni karton naknadno poništen, jer je utvrđeno da on ipak nije bio krivac.

– Mislim da je to fer. To je dobro za njega i dobro za tim. Bili smo uvereni u to. Smatram da je trebalo proveriti to na terenu. Izgubili smo dva buda jer smo dobili crveni karton, ali bar je dobro što ga neće kazniti.

Zatim su novinari podsetili Poketina na duel u Beogradu, sa Partizanom, u Ligi Evrope, pre pet godina. To je ujedno bio i početak njegove ere u Totenhemu. S tim u vezi i pitanje da li će sutrašnji meč biti uvod u kraj te ere, s obzirom da se spekuliše o njegovom odlasku.

– Nadam se da niste u pravu. Nadam se da nisam, imam još tri godine ugovora i nadam se da ću izvršiti obaveze iz ugovora do kraja“, poručio je Poketino.

Upitan je i za zdravstveni bilten.

– Kasnije ću vam reći. Ne mogu da vam kažem. Imaćemo 11 igrača na terenu i sedam na klupi, ne brinite.

Bilo je i priče o Kristijanu Eriksenu, koji zbog problema sa povredom nije na prošlogodišnjem nivou.

– Kristijanova igra nije mnogo drugačija nego ranije. Pre pet i po godina smo ga potpisali i on je isto posvećen kao i tada. Zadovoljan sam njegovom igrom. Ponekad previše gledamo koliko mu je ostalo do kraja ugovora. Najvažnije je koliko je posvećen. Neki igrači koji imaju još godinu dana ugovora su više posvećeni od drugih koji imaju duži ugovor. Imao je povredu prepona i odluka je bila da ga malo sačuvamo. Posle povrede je potrebno vreme da se vrati u formu. Zadovoljan sam njegovom igrom.

Kao što je rečeno, u prethodnom meču, Pevci su slavili sa 5:0. A Poketino je na pitanje, kakav meč očekuje odgovorio sledeće.

– Mislim da je ovo nova situacija, novi stadion, znamo da će atmosfera biti snažna. Prošle sezone videli smo kako je Liverpul izgubio ovde, a to je jedan od najboljih timova u Evropi. Poštujemo Zvezdu, ali igraćemo najbolje što možemo. Borba će biti teška. Čuo sam toliko priča o ovom stadionu, da će to biti super mesto gde ćemo moći da se pokažemo – zaključio je Poketino.