I ON KREĆE NA PARTIZAN: Neće BITI lako!

Utakmica je zakazana za subotu.
Derbi 15. kola Superlige Srbije biće odigran u subotu (14.00) na stadionu u Humskoj. Partizan će dočekati Vojvodinu, a duel je najavio Nemanje Nikolića, koji na pozajmici u Novom Sadu, baš iz redova Parnog valjka.

– Mislim da će biti viđena jedna dobra utakmica za gledaoce, ali vrlo teška za nas igrače. Partizan jeste u krizi u našoj ligi, ali u Evropi igra na zavidnom nivou. Da li je u pitanju motiv kod igrača ili nešto drugo, ne znam, ali znam da Partizan čini skup odličnih pojedinaca i da je to jedan jako kvalitetan tim. S druge strane, mi smo ispred njih na tabeli, što mislim da smo i zaslužili na osnovu dosadašnjih igara i rezultata. Svakako da i u subotu imamo čemu da se nadamo i ne vidim nijedan jedini razlog zašto bismo sa nekom bojazni ili prevelikim respektom ušli u taj meč. Partizan poštujemo kao klub, ali isto tako, i Vojvodina ima svoju tradiciju i predstavlja veliki klub u srpskom fudbalu – rekao je Nikolić, koji veruje da njegova ekipa može da ostvari dobar rezultat u Beogradu.

– Za razliku od Partizana, mislim da je naša prednost u tome što od početka sezone igramo standardno dobro i praktično držimo jedan isti nivo rezultata. Doduše, imali smo i mi određenih padova, za koje smatram da su se dogodili prevashodno zbog zamora igrača. Uostalom, i trener je svestan da ekipa nije prošla pripreme onako kako on to praktikuje i stoga smatram da smo iz ovakvog stanja za sada izvukli maksimum. U svakom slučaju, nadam se dobrom derbiju i mislim da su šanse za pobedu podjednake, a za nas bi, iskreno, i bod bio zadovoljavajući rezultat.

U Staru damu došao je tek pred kraj letnjeg prelaznog roka, a u Voši je do sada postigao tri gola i ostvario dve asistencije.

– Ja sam prezadovoljan sa svojim boravkom u Novom Sadu i načinom na koji su me prihvatili trener, saigrači, članovi uprave i svi ljudi iz kluba. To me čini srećnim i daje mi samopouzdanje, te se nadam da ću to u narednim utakmicama opravdati sa još više golova u protivničkim mrežama. Uopšte se ne osećam kao da sam ovde na pozajmici, već bukvalno kao da igram za Vojvodinu već dugi niz godina – zaključio je Nikolić.