ITALIJANI PIŠU: Partizan EVROLIGAŠ!

Evo čega se posebno pribojavaju u Beogradu.
Košarkaši Venecije u utorak od 20 časova gostuju Partizanu u „Štar Areni“, a tamošnji mediji posebno se pribojavaju atmosfere u Beogradu, kao i kvaliteta koji je u dosadašnjem toku takmičenja prikazao tim trenera Andree Trinkijerija. Crno-beli su posle prvih pet kola jedini neporaženi tim u Evrokupu, a imaju priliku da pobedom nad Italijanima dođu na korak od osvajanja prvom mesta u grupnoj fazi takmičenja.

– Partizan ima možda i najjači tim u Evrokupu, već su to pokazali, uspešno bi sa ovim igračima nastupali i u Evroligi, ovaj ekipa se izdvaja, uspešno bi igrala Evroligu – tvrde tamošnji košarkaški portali.

Oni se pribojavaju uz atmosferu i činjenice da dosta osciliraju u igri i da neće uspeti da pariraju u odbrani što je jedini način da se nadaju nečemu.

– Ako ne budemo sveli Partizan na mali broj poena i smanjili broj izgubljenih lopti, teško da možemo nešto da napravimo – dodaju u Veneciji, koja je druga u grupi, pa je ovo i derbi u Evrokupu.

Podsetimo, Partizan je za vikend savladao FMP u ABA ligi sa 90:85 i napravio dobru uvertiru pred novi izazov u Evropi, dok je Venecija poražena od Brindisija sa 75:71 u Palakanestru.