KREĆU OPET: Zvezda TRAŽI kaznu za Partizan?!

Derbi pripao crno-belima.

Posle događaja na meču sedmog kola ABA lige, između Partizana i Crvene zvezde u Štark areni, branilac titule sa Malog Kalemegdana izdao je zvanično saopštenje.

Crveno-beli zahtevaju reakciju nadležnih organa protiv govora mržnje, a saopštenje prenosimo u celosti:

– KK Crvena zvezda mts uputio je nakon utakmice 7. kola ABA lige dopise na više adresa nadležnim organima Republike Srbije, zbog loše organizacije te utakmice. Taj događaj, ne samo rečima, već i delima trebalo je da promoviše najbolje vrednosti u našem društvu, uključujući i zajedničku akciju prvotimaca dve ekipe “stop nasilju nad ženama”. Nažalost, po ko zna koji put, to nije bio slučaj.

– Zahvaljujemo se na brzim i konkretnim odgovorima potpredsednice Vlade Republike Srbije i predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost gospođe Zorane Mihajlović, kao i poverenice za zaštitu ravnopravnosti gospođe Brankice Janković.

– KK Crvena zvezda uz priložene odgovore, zahteva i konkretne mere i akcije nadležnih organa protiv svih koji organizuju ovakve utakmice, i onih koji misle da su sportski tereni mesta za ispoljavanje frustracija, uzvikivanje najgorih uvreda, verbalnog silovanja žena koje traje već godina unazad, kao i širenje mržnje. Ovo oglašavanje KK Crvena zvezda mts javnost, ali na prvom mestu organizatori i ovakvih utakmica, treba da vide i shvate kao poslednje (i dobronamerno) upozorenje da nakon verbalnog, kao sledeći korak, dolazi fizičko nasilje. Naš klub u promovisanju takvih “vrednosti” neće učestvovati – kaže se u saopštenju Crvene zvezde.